Societat 22/09/2016

El Govern cedeix indefinidament 32 pisos per a casos d'emergència social

Els habitatges entregats a la Taula del Tercer Sector procedeixen d'herències intestades i estan distribuïts en 15 municipis

Ara
2 min
L’edifici buit de la Sareb, el banc dolent, ocupat per la PAH, al districte de Sants de Barcelona.

BarcelonaEl Govern ha cedit 32 pisos més de manera indefinida per cobrir casos d'emergència social. La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha signat un conveni amb el president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa. En total l'executiu ha cedit fins ara 300 dels 500 pisos compromesos per a aquesta legislatura.

Els 32 immobles procedeixen d'herències intestades i són a 15 municipis diferents. La consellera de Governació ha subratllat que l'administració disposa d'un parc de 26.600 pisos per atendre necessitats socials, a banda dels que s'estan cedint a les entitats.

Intervenció pública

El Tercer Sector gestiona en l'actualitat a Catalunya uns 1.800 habitatges per cobrir casos d'emergència social. El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha defensat que cal una ''intervenció pública'' en matèria de política d'habitatge perquè les necessitats d'emergència social s'han de cobrir. Assegura que el conveni d'aquest dijous és "un pas més d'un camí llarg''.

El president de la Taula, Oriol Illa, ha destacat la importància de les cessions. Assegura que, segons diferents estudis, tant Catalunya com el conjunt de l'estat espanyol són els territoris de la Unió Europea amb el cens d'habitatge social més petit.

Borràs ha volgut insistir que, amb la cessió, el Govern no està ''defugint'' les seves obligacions i compromisos en la gestió de pisos socials. Ha indicat que el cens d'habitatges de la Generalitat el 2015 té 26.660 habitatges.

8.600 dels immobles gestionats pel Govern són el parc privat que es destina a lloguer social amb mediació de la Generalitat, 1.800 procedeixen del conveni entre el BBVA i el Govern, 1.860 de la cessió d'entitats financeres i del Sareb i 14.400 són el cens del parc públic propi de la Generalitat. En total, el 2015, més de 70.000 famílies van rebre ajuts de la Generalitat.

stats