Infraestructures
Societat 19/05/2021

El govern de Colau reconeix que està dividit sobre l'ampliació de l'aeroport de Barcelona

Els grups municipals acorden obrir un debat sobre el projecte

2 min
Avions a l'Aeroport de Barcelona

BarcelonaCal un debat municipal sobre l'ampliació de l'aeroport de Barcelona. És la conclusió a la qual ha arribat la comissió d'economia i hisenda de l'Ajuntament aquesta tarda, després que Junts per Catalunya demanés la compareixença d'un responsable municipal perquè expliqués quin era el punt de vista del govern. El problema és que, actualment, el punt de vista del govern no existeix. Els comuns no veuen necessària l'ampliació i els socialistes la defensen.

Els comuns opten per "substituir els vols curts" que ja es poden fer amb tren per així treure pressió a les pistes actuals i permetre que hi arribin vols d'altres destinacions, segons ha explicat el regidor de Presidència, Pressupost i Pla de Barris, Jordi Martí. Ha advertit, a més, que la Comissió Europea haurà de determinar quines compensacions mediambientals caldrà impulsar en cas que s'ampliï l'aeroport. I també ha recordat que el turisme "va portar la ciutat al límit fa molt poc". Martí ha defensat que la inversió es destini a millorar l'actual infraestructura i apostar, així, per la "qualitat". Per contra, el primer tinent d'alcalde, el socialista Jaume Collboni, ha defensat que "no es poden deixar passar les oportunitats" i ha criticat les formacions que, d'entrada, "ni tan sols preveuen la proposta". "Els grups d'aquest govern no mantenim la mateixa posició", ha reconegut, i en un intent de passar la patata calenta a Junts per Catalunya ha assegurat que aquesta falta de posicionament "és rellevant, però no determinant", perquè és el govern de la Generalitat qui hi tindrà l'última paraula.

Els partits de l'oposició han retret als dos membres del govern que fugissin d'estudi i passessin la responsabilitat a la CE o a la Generalitat, i han reclamat un debat que el govern ha acabat acceptant. "L'Ajuntament hi ha de tenir un posicionament", ha advertit Ferran Mascarell, de Junts per Catalunya. El regidor d'ERC, Miquel Puig, també ha reclamat al govern "una posició sobre el tema" i s'ha mostrat sorprès "que hi hagi grups que alegrement ja ho hagin decidit". La regidora de Barcelona pel Canvi, Eva Parera, ha considerat "absurd" que el govern no estigui fent una "aposta clara per ampliar l'aeroport".

El debat ha arribat després que es fes públic un estudi encarregat pel consistori a Barcelona Regional que proposa, a curt termini, eliminar la connexió aèria amb València, perquè considera que ja té una molt bona cobertura ferroviària i poca demanda de vols de connexió. També planteja reduir fins a un 66% el nombre d'avions entre Barcelona i Madrid pel mateix motiu. Els que s'eliminarien serien els que tenen menys d'un 30% de passatgers que van o venen per enllaçar amb un altre vol.

stats