Societat 18/07/2013

El Govern felicita Metges Sense Fronteres pel "coratge" en les negociacions

El director general de Cooperació lloa també la "paciència" de les famílies durant els 21 mesos de captiveri a Somàlia

Acn
1 min
El director general de Cooperació al Desenvolupament, Carles Llorens, en una imatge d'arxiu./ ACN

BarcelonaEl Govern considera una "molt bona notícia" l'alliberament de les dues cooperants de Metges Sense Fronteres (MSF) segrestades a Kènia fa 21 mesos i retingudes a Somàlia, i així ho ha expressat directament a la família i a l'ONG el director general de Cooperació, Carles Llorens.

Llorens ha felicitat MSF, que ha liderat les negociacions, pel seu "coratge" i la capacitat de gestió, i les famílies per "la paciència" durant els 644 dies que la palafrugellenca Montserrat Serra i la madrilenya Blanca Thiebaut han estat captives. Llorens ha explicat que el Govern ha estat en contacte constant tant amb l'organització com amb la família de la catalana.

A diferència del que és habitual, les negociacions per l'alliberament de les cooperants les han dut a terme Metges Sense Fronteres, ja que és coneixedora del terreny on van ser segrestades (Kènia) i on han estat retingudes (Somàlia). Normalment, és el ministeri d'Afers Exteriors qui lidera les gestions en aquest tipus de casos. És per això que Llorens destaca la bona feina feta per l'ONG a l'hora de "gestionar" el segrest. "Té molt de mèrit", ha afegit. Llorens ha admès que "hi ha hagut moments en què hem tingut dubtes de si havien tingut massa coratge de voler assumir aquesta situació".

stats