Societat 02/04/2013

El Govern impulsa una llei marc de protecció social per preservar "la principal estructura d'estat"

La consellera de Benestar, Neus Munté, assegura que es mantindrà la universalitat dels serveis públics però amb "més corresponsabilitat en el seu finançament"

Ara
1 min

BarcelonaEl Govern ha aprovat, en la reunió del consell executiu d'aquest dimarts, la memòria preliminar de l'avantprojecte de llei marc de protecció social. Una llei marc que, segons ha explicat la consellera de Benestar, Neus Munté, tindrà com a objectiu "protegir i preservar el model català de benestar social", que la consellera considera "la principal estructura d'estat". Munté ha detallat que la llei marc també tindrà l'objectiu de "promoure polítiques d'inclusió per donar resposta a les noves i dures necessitats socials que han sorgit de la crisi".

La consellera de Benestar ha assegurat que el Govern vol mantenir la universalitat dels serveis públics, però ha avisat que això es farà "incorporant més corresponsabilitat en el seu finançament, sempre vinculada al nivell de renda". Munté també ha destacat, com un dels principis que inspiraran aquesta llei marc, la col·laboració públicoprivada. Pel que fa a la inversió pública, ha assegurat que la llei marc inclourà un compromís pel que fa al pes relatiu de les polítiques socials en el conjunt de les polítiques públiques.

stats