SOCIETAT
Societat 31/05/2012

El Govern recorrerà la decisió del TSJC per evitar esquerdes al model d'immersió lingüística

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, afirma que no està disposada a permetre un degoteig de resolucions que qüestionin l'escola en català

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEl Govern recorrerà la resolució del TSJC per evitar que hi hagi esquerdes al model d'immersió lingüística aplicat a l'escola catalana. Ho ha anunciat la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, en una compareixença aquesta tarda. La Generalitat no està disposada a permetre un degoteig de resolucions que qüestionin l'ensenyament en català. Rigau presentarà un recurs perquè entén que la decisió judicial contradiu el que estipula la llei d'educació de Catalunya (LEC), que fixa l'atenció individualitzada en castellà només per al segon cicle d'educació infantil (dels 3 als 6 anys). El Govern es fixarà en el cas d'un dels quatre demandants, el de l'alumne que cursa Primària, que posa en qüestió la immersió lingüística de totes les etapes no universitàries.

Rigau també ha detallat que en el període de preinscripció per al curs 2012-13, un 4,38% de la famílies que han matriculat el seu fill a P-3 no entén cap de les dues llengües (ni català ni castellà), un 7,2% només comprèn el castellà, un 15,8% només entén el català i el 52,5% restant entén tant el català com el castellà.

stats