Societat 24/09/2014

El Govern Balear intenta guanyar temps amb un altre recurs per mantenir el TIL

La portaveu de l'executiu de Bauzá anuncia un recurs contra la suspensió de l'ordre d'aplicació del decret de trilingüisme i diu que la norma tira endavant

Ara Balears
2 min
La portaveu del Govern, Núria Riera

PalmaEl Govern Balear no té un 'pla B'. Després de l'allau de sentències i interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia (TSJIB) que desballesten l'aplicació del decret de tractament integrat de llengües (TIL), l'única resposta que ha donat avui l'executiu de Bauzá ha consistit a anunciar que recorrerà totes les decisions judicials d'aquests dos darrers dies. La mesura no suposa plantejar un escenari alternatiu, sinó que bàsicament busca guanyar temps per poder reaccionar.

Si bé el recurs al Suprem contra la sentència que anul·la el decret que regula el TIL podria provocar que a resolució judicial quedés suspesa i no s'apliqués de moment, els recursos de reposició anunciats avui contra la suspensió cautelar de l'ordre que desenvolupa el TIL tenen menys recorregut perquè, malgrat que provocaran inicialment la suspensió de la decisió judicial, han de ser contestats per la mateixa sala del TSJIB que ha dictat la suspensió cautelar, en la qual ja deixa entreveure que acabarà anul·lant també l'ordre.

Cap dels arguments aportats avui pel govern tenen pes jurídic per corregir les decisions judicials. La portaveu de l'executiu, Núria Riera, s'ha limitat en la compareixença d'avui a justificar els recursos que s'interposaran per evitar perjudicis als alumnes i no condicionar un curs escolar que ja ha començat. Però aquest no és un argument que respongui a les exigències judicials. Tampoc no servirà de res una de les altres justificacions que esgrimeix el Govern, la de considerar que la decisió judicial no afecta el fons i només s'està qüestionant un aspecte formal.

La portaveu del Govern Balear ha insistit que el TIL, de moment, es continua aplicant. "Vull donar un missatge de tranquil·litat a les famílies, el trilingüisme continua la seva aplicació", ha dit.

stats