Societat 04/11/2018

Un grup de grafiters agredeixen diversos passatgers de la L-4, entre els quals una embarassada

Fins a 34 persones han parat el metro per pintar-lo. Tots els agredits són lleus

Efe
2 min
Nou entrebanc en les negociacions per la vaga del metro de Barcelona

BarcelonaTransports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha anunciat aquest diumenge que emprendria accions judicials contra els autors d'un atac vandàlic a un tren de la L-4 del metro que hi ha hagut aquesta matinada, i en què alguns passatgers, entre els quals una dona embarassada, han sigut agredits per un grup de grafiters.

L'incident ha passat a les 3.48 de la matinada quan un grup de 34 grafiters han accionat el fre d'emergència d'un tren de la línia 4 de metro, que en aquell moment estava parat a l'estació de Maragall, per fer-hi pintades. Segons TMB, una part dels passatgers han mostrat el rebuig a l'acció i alguns fins i tot han sigut increpats i agredits pels autors de les pintades.

La dona embarassada ha sigut ruixada amb pintura d'esprai a la cara i dues persones més han rebut sacsejades i cops a la cara, tot i que després de ser ateses pels serveis mèdics no presentaven lesions importants. Les tres persones agredides han manifestat també la intenció de presentar denúncia pels fets.

Els agressors s'han dispersat en grups i han fugit pels vestíbuls de la línia 4 i de la línia 5 de l'estació de Maragall, per on han sortit a l'exterior. Durant la fugida, un presumpte integrant d'aquest grup ha pogut ser retingut pels membres de seguretat del metro i l'han lliurat als Mossos d'Esquadra.

El detingut portava material per pintar el tren i una càmera tipus Go-pro per gravar l'acció vandàlica. A causa de l'incident, el servei de metro de la L-4 ha quedat interromput durant alguns minuts. Com que tren ha quedat pintat amb grafitis pels dos costats, s'ha hagut de retirar del servei. TMB considera que aquesta mena de vandalisme és avui el principal problema en l'àmbit de la seguretat per als operadors ferroviaris a Espanya.

La companyia i altres empreses integrades en l'Observatori del Civisme del Transport Ferroviari han advertit sovint que aquest fenomen s'està accentuant tant en nombre de persones participants com, sobretot, per l'agressivitat i la violència mostrades.

Els operadors han dut a terme gestions amb les forces de seguretat i la judicatura per demanar-los la implicació, perquè consideren necessària una actuació coordinada de tots els actors per fer front a aquestes pràctiques delictives.

stats