Societat 25/11/2016

Tret de sortida del Gran Recapte amb 26.000 voluntaris mobilitzats

Aquest matí ha començat la vuitena campanya de recollida d’aliments, en què els organitzadors esperen superar les més de 4.600 tones recollides l’any passat

M.e./m.f.
2 min
Últims preparatius per al Gran Recapte del 2016, a Barcelona

Barcelona‘La màgia la poses tu!’ Amb aquest lema aquest divendres al matí ha arrencat la vuitena edició del Gran Recapte d'Aliments. A tot Catalunya hi ha distribuïts 2.500 punts i 26.000 voluntaris preparats per recollir els aliments que han de servir perquè persones en situació de pobresa a Catalunya rebin ajut alimentari.

Des del Banc dels Aliments animen a inscriure's com a voluntaris a tothom que encara estiguin dubtant, i indiquen que poden fer-ho via web durant aquest matí. En els 2 dies que dura la campanya esperen superar, o igualar, les 4.642 tones de menjar recollides l’any passat.

En l’edició d’enguany els organitzadors han fet una crida especial als ciutadans perquè portin, especialment, oli, llet, conserves de peix i carn i aliments infantils, ja que són els aliments que més es necessiten.

Així, el president del Banc dels Aliments, Eduard Arruga, en declaracions recollides per l'ACN, ha explicat que aquests tipus de productes van bé per poder-los conservar i per repartir-los. Arruga ho ha dit al Mercat de les Corts, on s'ha donat el tret de sortida oficial a aquesta cita amb la solidaritat alimentària. De totes maneres, ha subratllat que els aliments que es recullin no s'emmagatzemaran durant gaire temps, perquè dilluns mateix es començaran a repartir a través de les entitats col·laboradores.

Per al president del Banc, l'objectiu és omplir els magatzems que actualment estan buits, a més d'oferir una alimentació "suficient en quantitat, segura en qualitat i saludable en composició" a totes les persones necessitades. Arruga defensa que el Gran Recapte no és un "adormidor de consciències" sinó "un despertador" per fer veure que hi ha persones que tenen necessitats i que, en canvi, no tenen tots els drets garantits.

Tal com va comentar fa una setmana el director del Gran Recapte, Frederic Gómez, malgrat que les quasi 5.000 tones d’aliments puguin semblar “molt, continuen sent molt poc", perquè el nombre de persones en situació de pobresa alimentària no ha pujat però s’ha estabilitzat. Durant l’any 2015, el Banc dels Aliments va continuar atenent 235.000 persones i va distribuir 23.000 tones d’aliments.

Així, Arruga assegura que el Gran Recapte representa cobrir un 20% de les necessitats de les persones en situació de pobresa alimentària. Ho situa com un "èxit de la ciutadania" i també un "estímul" perquè es pugui col·laborar durant la resta de l'any amb el Banc dels Aliments.

stats