Societat
Societat 09/08/2011

La Guàrdia Urbana de Barcelona multa un conductor per portar l'adhesiu CAT a la matrícula

El propietari del cotxe es va negar a treure el distintiu i haurà de pagar 200 euros

María José Gómez
2 min
A l'apartat de fet denunciat de la multa es detalla que és per "circular amb el vehicle ressenyat amb plaques de matrícula que no s'ajusten a les condicions reglamentàries"

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La Guàrdia Urbana de Barcelona va posar una multa de 200 euros a Jordi Fernández per portar en la matrícula del seu vehicle l'adhesiu amb el distintiu CAT sobre l'E. Els fets van tenir lloc ahir al vespre, cap dos quarts de vuit, a l'avinguda Doctor Aiguader, molt a prop de les Torres Mapfre. A la multa es detalla que el fet denunciat és "circular amb el vehicle ressenyat amb plaques de matrícula que no s'ajusten a les condicions reglamentàries" i a l'apartat d'observacions s'afegeix "Tapar l'E (Espanya) per 'enganxina' CAT (Catalunya)".

“Anava en el cotxe amb la meva dona quan un furgó de la Guàrdia Urbana es va posar darrere i em va fer parar”, explica Fernández, “llavors ja sabia que era per l'adhesiu, perquè no havia fet res”. El conductor, de 41 anys, recorda que del vehicle de la Urbana van baixar tres agents que el van instar a treure l'adhesiu: "Em van dir que si treia el CAT no em posarien la multa, però jo m'hi vaig negar i van procedir a notificar la infracció”. Fernández, propietari d'un BMW Z4, remarca que en tot moment els agents van ser molt educats, respectuosos i es van adreçar a ell en català. Només una agent li va fer un comentari irònic: "Em va dir que a ella també li agradaria tenir un cotxe com el meu i posar-se l'adhesiu perquè queda molt bé".

“Fa quatre anys que porto l'adhesiu CAT al cotxe i mai m'havien parat, i justament ara que Francesc Homs parla sobre el tema em multen”, valora Fernández en referència a les declaracions que el portaveu del govern va fer al juliol dient que trobava a faltar més matrícules amb el CAT i animava a la gent a posar-lo recordant que jurídicament és possible. Per a Fernández, no és cap coincidència: “Moltíssimes vegades he portat la Guàrdia Urbana darrere i mai m'ha passat res, només un cop em van dir que si érem espanyols per què portava allò, però no em van posar cap multa”, explica el barceloní, que també porta el CAT a la moto. “De moment, he enviat un correu electrònic a Òmnium Cultural, perquè havia sentit que ajuden a gestionar aquests temes”, explica el Fernández, que té previst recórrer la multa.

Ahir un altre conductor de Lleida també va ser multat per la Guàrdia Urbana per haver tapat l'E amb el distintiu CAT.

stats