Societat 31/05/2021

Tres dels quatre acusats en la guerra de narcos a Barcelona, innocents dels crims

El jurat només veu culpable dels assassinats el dominicà que va trair la banda rival

Ara
2 min
Els acusats durant el judici amb jurat popular a l'Audiència de Barcelona.

BarcelonaSorpresa majúscula amb el veredicte del jurat popular que ha seguit el judici per la guerra entre narcotraficants dominicans a l’àrea metropolitana de Barcelona. S’han jutjat els tres assassinats que va deixar aquesta disputa: un el març del 2017 i els altres dos l’abril del mateix any. Però el del març quedarà impune, perquè dels quatre acusats el jurat només en veu culpable dels crims un, i el fa responsable dels dos assassinats de l’abril. Els altres els declara innocents dels crims. El veredicte és un revés a la investigació dels Mossos d’Esquadra i a l’acusació de la Fiscalia, que demanava presó permanent revisable per als quatre acusats. Ara s’haurà de redactar la sentència que reculli la valoració del jurat.

Segons ha avançat l’ACN, l’acusat conegut amb el sobrenom d’Andrés és l’únic que fan responsable de dos dels tres crims: la nit del 27 d’abril van matar a trets dos homes en un domicili del barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat. El veredicte també el fa responsable d’un intent d’assassinat en aquest mateix tiroteig al Prat i de pertànyer a una organització criminal. Andrés va trair la banda rival i va passar a col·laborar amb el grup dominicà al qual s'atribuïen els crims. Pel que fa als tres altres acusats, dos queden alliberats de tots els càrrecs i el tercer el jurat només el veu culpable de pertànyer a organització criminal. És Cacon, a qui els Mossos i la Fiscalia consideraven líder del grup que va idear els assassinats com a revenja d’un assalt violent.

Els dos acusats que el veredicte declara innocents de tots els càrrecs són Nono i Argenis. Els Mossos i la Fiscalia els vinculaven amb el crim de Sant Joan Despí, que quedarà impune. El 28 de març van trobar el cadàver d’un home que, segons la investigació i la tesi acusatòria, havien enganyat per portar-lo fins allà -una zona aïllada de naus industrials- per executar-lo disparant-li un tret al cap després que haguessin descobert que els havia traït.

stats