Habitatge

Desallotgen deu persones de la Fàbrica Lehmann, a Barcelona

Els pisos eren infrahabitatges irregulars que s'estaven rellogant il·legalment, segons l'Ajuntament

Joan Cebrián
1 min
Desallotjament a la fàbrica Lehman de Barcelona, aquest dijous al matí

BarcelonaLa Guàrdia Urbana ha desallotjat aquest dijous al matí deu persones que malvivien en un dels edificis que conformen l'antiga Fàbrica Lehmann, al carrer Consell de Cent de Barcelona. L'actuació s'ha dut a terme també amb la intervenció del Centre d'Urgències i Emergències de Barcelona, el CUESB, i els Serveis Socials, que han intentat donar una sortida habitacional a les persones afectades. Es tracta de sis adults, que han decidit marxar, i una família amb dos menors a càrrec que ha sol·licitat un allotjament d'emergència.

És la segona vegada que l'Ajuntament intervé per desallotjar aquest espai en menys de tres mesos. La primera intervenció va ser a mitjans de maig, quan es van desallotjar 8 habitacles que l'Ajuntament qualifica d'infrahabitatges. Aquest dijous, l'actuació s'havia notificat prèviament als afectats i a la propietat, i l'entrada comptava amb una ordre judicial que ha permès a la policia recuperar totalment les dependències de les antigues oficines.

Segons han explicat fonts municipals a l'ARA, tot indica que aquests habitacles "s'estaven rellogant de manera il·legal sense complir amb les mínimes condicions d'habitabilitat i de seguretat". Per això, l'objectiu del consistori és tapiar les portes d'accés per evitar que torni a passar. Una de les persones que vivia fins ara en aquest espai ha explicat a l'ARA que ell personalment deixava entrar als locals persones sense llar per "oferir-los ajuda".

stats