Societat Habitatge 19/11/2021

Desallotgen divuit famílies del barri de Sant Roc de Badalona

Les divuit famílies ocupaven un bloc de Solvia des de feia set anys

Ara
2 min
Pertinences dels desallotjats del bloc del barri de Sant Roc de Badalona

BarcelonaDivuit famílies que des de fa set anys ocupaven un bloc propietat de Solvia al barri de Sant Roc de Badalona han estat desnonades avui per ordre judicial. La majoria dels afectats s'han dirigit a les dependències municipals per ser atesos pels serveis socials, després que el desnonament es fes sense incidents. Quinze de les divuit famílies comptaven amb informes de vulnerabilitat i l'Ajuntament els oferirà una alternativa temporal d'allotjament. Segons informa l'ACN, algunes fonts asseguren que el bloc era també un focus de problemes de convivència. A més de menors d'edat i persones d'avançada edat amb greus problemes de salut, a la comunitat hi viurien també persones amb perfils conflictius.

El regidor de Serveis Socials de Badalona, David Torrents, ha explicat que "l'acompanyament" es farà a les famílies vulnerables, però ha considerat que "no totes ho són". Torrents avisa que si darrere algunes ocupacions hi ha "altres coses que no són el dret a l'habitatge l'administració no pot donar-hi suport".

Al desnonament del carrer Guifré no s'hi han presentat ni les entitats socials del barri ni determinats partits polítics, que diàriament es concentren al barri per evitar desnonaments. El desallotjament s'ha fet sense incidents i durant diverses hores perquè els ocupants de l'immoble poguessin retirar pertinences, mobles i matalassos. Des del consistori expliquen que s'ha intentat negociar amb la propietat i amb els jutjats per trobar-hi una "sortida diferent", però no s'ha aconseguit. Immediatament després d'abandonar el bloc, les famílies s'han adreçat a l'edifici municipal d'oficines del Viver per rebre atenció dels tècnics.

A les quinze de les divuit famílies afectades se'ls oferirà un allotjament a la mateixa ciutat de Badalona o en un entorn pròxim. Un matrimoni gran amb problemes de salut podria anar a un pis adaptat a Santa Coloma de Gramenet.

stats