Societat 18/02/2013

Hans Küng creu que hi haurà papa "a l'ombra"

1 min

El teòleg dissident Hangs Küng tem que, després de la renúncia de Benet XVI, es generi una mena de "papat a l'ombra", dominat per l'entorn de Joseph Ratzinger i especialment pel seu secretari, Georg Gänswein. "Existeix l'amenaça que Benet XVI sigui un papa a l'ombra, ja que malgrat la seva renúncia seguirà tenint indirectament molta influència", va explicar el teòleg suís al setmanari alemany Der Spiegel .

Küng creu que Ratzinger mantindrà una posició rellevant al Vaticà, així com el seu secretari, que seguirà sent prefecte del nou pontífex. "Això és una nova forma de nepotisme", va destacar el teòleg. "A cap rector li agrada que el seu predecessor estigui prop de la porta de la seva parròquia i observi el que fa".

Segons Küng -que va ser company d'estudis de Ratzinger a la Universitat de Tübingen (Alemanya) i després es va convertir en el principal crític de l'oficialisme en el Vaticà-, el nou papa ha de ser algú "que no visqui a l'Edat Mitjana", sinó que aposti per la reforma i la modernitat. El 1979 l'Església catòlica va inhabilitar Küng per a la docència.

stats