Societat 20/03/2016

"Havia de tornar amb un d'aquells autobusos però vaig allargar el viatge"

L'estudiant de periodisme danès Jeppe Munk va viatjar amb Erasmus Student Network (ESN), l'associació que va organitzar la sortida a les Falles de València

Júlia Manresa
2 min
Captura de la imatge de l'esdeveniment del Facebook que organitzava la sortida a les Falles.

Barcelona"Barcelona goes to las Fallas". Aquest és el títol de l'esdeveniment de Facebook que va organitzar Erasmus Student Network (ESN) per portar diversos estudiants internacionals des de Barcelona fins a València aquest dissabte, 19 de març. Durant el trajecte de tornada d'aquest diumenge a la matinada un dels cinc autocars que portava aquests estudiants des de València fins a Barcelona ha patit un accident greu i ha deixat aquests 13 morts i ferits de diversa gravetat a l'AP-7 dins el terme municipal de Freginals (Montsià).

"Era un altre dels molts esdeveniments que organitza ESN", explica Jeppe Munk Andersen, un danès de 26 anys estudiant de periodisme que feia la seva estada d'Erasmus a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Jeppe Munk ja havia fet altres viatges d'aquest tipus i amb aquesta organització, que segons la seva pàgina web és "l'associació d'estudiants més gran d'Europa". De moment.

Tot i que cap portaveu de l'associació ha accedit a parlar amb l'ARA, ESN Barcelona ha publicat un comunicat a la seva pàgina de Facebook en què confirma que l'accident involucrava un dels seus autobusos i on mostra el condol a les famílies, amics i coneguts de les víctimes. "Volem expressar la nostra voluntat de col·laborar amb la família, amics i institucions", conclou el comunicat.

"Els cinc autobusos anaven plens i hi havia aproximadament 60 persones en cadascun", explica Jeppe Munk. Aquest estudiant danès aclareix també que malgrat que l'organització principal era ESN hi havia altres grups que es van sumar a la convocatòria.

Munk va fer el trajecte d'anada des de Barcelona fins a València, però no va tornar a la ciutat. Des de Múrcia, on va decidir quedar-se amb uns amics, "havia de tornar amb un d'aquells autobusos però vaig allargar el viatge", assenyala. Munk explica que els estudiants van sortir cap a les vuit del matí de dissabte des de la plaça d'Espanya i van arribar a València cap a la una del migdia.

Un cop arribats a la ciutat "vam estar de festa tot el dia", diu Munk. Segons el programa publicat a l'esdeveniment a Facebook, el pla era anar a la plaça Major a les dues del migdia a veure la 'mascletà'. "A dos quarts de quatre de la matinada me'n vaig anar cap a casa d'uns amics i la resta van tornar a buscar els busos per tornar cap a Barcelona", explica aquest estudiant danès.

Aquesta associació organitza altres viatges i activitats, com ara sortides a Andalusia o al sud de França. De moment, l'organització ja ha cancel·lat altres esdeveniments que tenia preparats a Barcelona i ha fet públic el seu condol via Facebook.

stats