Societat 21/06/2016

Un helicòpter comercial desperta el barri de Sants de Barcelona

L'empresa ha incomplert els horaris que tenia autoritzats i no podrà reprendre el vol demà com tenia previst

Ara
2 min
Un helicòpter comercial desperta el barri de Sants de Barcelona

BarcelonaNo pertany al cos dels Mossos d'Esquadra ni a la Guàrdia Urbana, ni té, per tant, res a veure amb cap desallotjament o altra actuació policial. Un helicòpter comercial sobrevolant Barcelona ha despertat, aquest matí de dimarts, bona part dels veïns del barri de Sants i, també, d'algunes zones de l'Eixample. L'aparell està fent tasques comercials, com ha pogut confirmar aquest diari, i sobrevola la zona des d'aproximadament les sis del matí.

L'empresa que l'ha contractat tenia permís per fer fotografies de la ciutat aquest matí i també demà, segons han informat fonts de la Guàrdia Urbana. El permís, però, era per aixecar el vol a partir de les set del matí i no a les sis, com han denunciat els veïns. La sessió de vol podia allargar-se fins a les deu del matí. Enaire, el gestor de la navegació aèria a l'Estat, ja ha anunciat que ha pres mesures perquè l'empresa ha incomplert els horaris previstos: l'helicòpter no volarà demà.

Segons ha explicar Enaire a l'ARA, l'helicòpter "no ha complert l'horari que tenia autoritzat" i, per això, se li ha denegat el permís que tenia per volar dimecres. El gestor, però, manté que estan investigant els fets i no vol detallar de quina empresa es tracta ni quin era, concretament, l'objectiu del vol.

Les xarxes socials s'han llevat aquest matí plenes de crítiques pel soroll, des de primeríssima hora, de l'aparell i preguntant-se si es tractava d'una operació policial o del rodatge d'un anunci.

Al mes de maig, un helicòpter comercial també va inquietar, de matinada, els veïns d'alguns barris de la ciutat. En aquella ocasió, l'aparell, que rodava un anunci, havia superat el temps de vol que tenia autoritzat.

stats