Salut
Societat 07/09/2022

Es busca el propietari d'una cama amputada

Un hospital basc mira de localitzar el pacient perquè en pagui la retirada i la incineració

ARA
1 min
quirofan

BarcelonaEs busca el propietari d'una cama amputada. La crida la fa un hospital guipuscoà per poder localitzar l'home a qui li van haver de tallar i que es va desentendre de retirar-la, tal com exigeix la legislació actual, que equipara el tractament funerari dels membres amputats al dels cadàvers.

En un anunci publicat el 29 d'agost al Butlletí Oficial del País Basc, la directora mèdica de l'Hospital del Bidasoa, de la localitat guipuscoana d'Hondarribia, diu que el centre ha intentat repetidament notificar al pacient amputat, que respon al DNI 15161104X, que s'ha de fer càrrec de la cama a través d'un servei funerari, com estipula el Reglament de Sanitat Mortuòria.

Fonts del centre han explicat a l'agència Efe que l'home es va sotmetre a una amputació abans de l'estiu i no se n'ha sabut res més. Què es fa amb una extremitat amputada? La legislació actual estableix que és el pacient qui ha de pagar la funerària, que un cop disposa de la documentació necessària, a l'estil d'una acta de defunció, ha de recollir-la i utilitzar una "urna, bossa o fèretre" adequat per procedir a incinerar-la o enterrar-la en un nínxol.

Anunci del BOPV que busca localitzar el pacient amputat.

El centre dona al pacient deu dies hàbils perquè s'hi presenti i s'endugui la cama. En cas que no respongui a la crida oficial, podria ser multat i fins i tot obligat a gestionar les seves pròpies restes.

stats