SOCIETAT
Societat 13/05/2013

Els 'iaioflautes' ocupen l'ICS per denunciar la privatització de la sanitat

"Avui, el Sistema Públic de Salut és sistemàticament atacat, desmantellat, venut i mercantilitzat pels governs actuals, còmplices de l'oligarquia financera"

Efe
2 min

BarcelonaUn grup de 'iaioflautes' vestits amb les seves armilles grogues fluorescents han irromput aquest matí al vestíbul de la seu de l'Institut Català de la Salut per expressar el seu rebuig a les retallades i denunciar "la privatització de la sanitat pública".

Segons ha explicat a EFE un dels portaveus del col·lectiu, els responsables de l'ICS, en veure entrar els primers 'iaioflautes', han tancat les portes de la seu per impedir l'accés als més d'un centenar que s'hi han concentrat amb una gran pancarta.

El grup de 'iaioflautes' que han aconseguit entrar al vestíbul de la seu de l'ICS, situat al número 587 de la Gran Via, han repartit un manifest, titulat "Contra la privatització de la sanitat pública", en el qual denuncien que "la salut no pot ser un negoci".

En un acte que els 'iaioflautes' han emmarcat en les accions de mobilització per commemorar el segon aniversari del 15-M, els concentrats han repartit un manifest en el qual denuncien que "avui el sistema públic de salut és sistemàticament atacat, desmantellat, venut i mercantilitzat pels governs actuals, còmplices de l'oligarquia financera".

Després de denunciar la llei Mato, que exclou els immigrants sense papers de la sanitat pública, els 'iaioflautes' també han criticat l'actuació del govern de la Generalitat "encapçalat per Artur Mas i executat pels consellers d'Economia i de forma protagonista pel de Salut, Boi Ruiz". "Per a aquesta gent, la salut és un gran negoci, tot és negoci. I tot això envoltat d'un clima d'intensa corrupció", afegeix el manifest repartit pels 'iaioflautes'.

"Sales i llits hospitalaris tancats, serveis suprimits, llistes d'espera que s'incrementen, treballadors acomiadats o subjectes a l'ERO, disminucions salarials, carència de renovacions i substitucions, malalts desatesos fins a conseqüències gravíssimes, inclosa la mort. Aquest procés ve de lluny, es tracta de parasitar el sistema públic, externalitzar els serveis, la gestió i la propietat", afegeixen els manifestants.

Els 'iaioflautes' denuncien que "el pla de Boi Ruiz de trossejar la sanitat pública en 20 empreses per vendre les millors és una estafa més". En aquest sentit, han demanat la dimissió del conseller de Salut perquè "va ser el president de la patronal de la sanitat catalana i actualment continua treballant pels mateixos interessos des del govern en comptes de fer-ho per al conjunt de la ciutadania"

stats