Societat 16/06/2015

La ILP sobre habitatge i pobresa energètica es tramitarà per via d'urgència

La pròxima junta de portaveus obrirà el termini d'esmenes a la totalitat que es preveu que sigui de només tres dies

Acn
2 min
El portaveu de la PAH, Carlos Macías i la portaveu de l'Aliança contra la Pobresa Energètica, Maria Campuzano quan van entregar les primeres 40.000 firmes recollides / Raquel Garcia ACN

BarcelonaLa Mesa del Parlament ha acordat aquest dimarts, a petició de tots els grups, que la ILP de mesures urgents per fer front a l'emergència d'habitatge i a la pobresa energètica es tramiti pel procediment d'urgència extraordinària, de manera que els terminis de tramitació es redueixen més de la meitat. La pròxima junta de portaveus obrirà el termini d'esmenes a la totalitat que, previsiblement, serà de només tres dies. Un cop tancat, la iniciativa ja es podrà incloure a l'ordre del dia d'un pròxim ple perquè se'n faci el debat de totalitat.

La iniciativa legislativa popular, impulsada per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), l'Aliança contra la Pobresa Energètica i l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals, recull mesures per combatre, d'una banda, el sobreendeutament de les persones i les famílies amb relació a l'habitatge, els desnonaments i les situacions de vulnerabilitat que pugui comportar el fet de no tenir llar o quedar sense i, de l'altra, la pobresa energètica Un cop la iniciativa hagi superat el debat a la totalitat en sessió plenària, seguiria la seva tramitació en comissió.

Ple de tres dies

Aquest dimecres el ple del Parlament farà el debat monogràfic sobre el sistema públic de salut i en debatrà i votarà les resolucions divendres al migdia. El ple continuarà dijous amb la sessió de control als consellers i al president de la Generalitat i amb tres debats finals, el de la proposició de llei sobre la revocació dels drets i l'estatut dels expresidents de la Generalitat i els dels projectes de llei sobre el Servei d'Ocupació de Catalunya i les cooperatives.

La sessió seguirà divendres amb el debat per interposar recurs d'inconstitucionalitat contra la llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana, coneguda com a 'llei mordassa' i el debat de totalitat de la proposició de llei del PPC sobre la protecció de la maternitat. L'ordre del dia també inclou el debat i la votació de set mocions.

D'altra banda, s'han admès a tràmit les esmenes a la totalitat presentades pel PPC i C's al projecte de llei de la comunitat catalana a l'exterior.

stats