Societat 04/05/2012

L'imam de Terrassa rebutja davant el jutge qualsevol incitació a la violència cap a les dones

El president de la comunitats islàmiques assegura que els sermons s'han tret de context

Acn
2 min

TerrassaL'imam de Terrassa, Abdelasam Laarusi, ha rebutjat davant el jutge "qualsevol incitació a la violència cap a les dones", segons ha explicat el president de la Unión de Comunidades Islámicas de Catalunya, Mohamed El Ghaidouni.

L'imam ha sortit dels jutjats de Terrassa cap a dos quarts d'una del migdia, després d'haver declarat davant el jutge des de les 10 del matí. El Ghaidouni, amb l'imam al seu costat, ha revelat als mitjans de comunicació que Laarusi ha explicat al jutge "les ambigüitats que han causat aquests incidents" i ha assegurat que "els sermons s'han tret del seu context purament religiós". L'imam de Terrassa ha estat citat a declarar per estar acusat d'un delicte d'incitació a la violència masclista en dos dels seus discursos.

L'imam ha arrribat als jutjats de Terrassa cap a tres quarts de deu del matí. Ha baixat ràpidament del cotxe i, pràcticament esquivant els operadors de càmera que l'esperaven, ha entrat a l'edifici. Ha començat a declarar a les 10 del matí i ha abandonat els jutjats cap a dos quarts d'una del migdia. Ha sortit acompanyat del president de la Unión de Comunidades Islámicas de Catalunya, Mohamed El Ghaidouni, que s'ha erigit com a portaveu de l'Imam davant dels mitjans de comunicació.

Es dóna el cas que fa unes setmanes l'imam va ser citat a la comissaria dels Mossos de Terrassa pel mateix cas, però es va negar a declarar davant la policia.

Querella criminal

La fiscalia de delictes d'odi i discriminació va presentar al març una querella criminal contra l'imam de Terrassa per un delicte de provocació a la discriminació, l'odi o la violència contra grups per motius religiosos, familiars o de sexe. La pena de presó en aquests casos pot anar d'un a tres anys. En la querella, el fiscal detallava frases textuals de l'imam en dos dels seus sermons, on instava els fidels a corregir les actituds de les seves esposes o filles contràries a l'Islam amb diversos mètodes, entre els quals cops amb una vara de fusta. Segons el fiscal, l'imam també considerava que les lleis occidentals que protegeixen els drets de les dones i els nens van en contra de l'Islam.

La Generalitat i l'ajuntament de Terrassa s'han presentat com acusació particular.

stats