Societat 17/12/2019

Imposen per primer cop una ordre d'allunyament de pàrquings a un lladre

Els Mossos relacionen el detingut amb més de 100 robatoris a Barcelona

Ara
2 min

BarcelonaUn jutge de Barcelona ha dictat per primer cop una ordre d'allunyament que prohibeix a un lladre entrar als pàrquings públics i privats de Nou Barris on actuava. El magistrat ha pres la mesura per l'alt risc de reincidència que presenta l'investigat, a qui es relaciona amb més d'un centenar de robatoris a l'interior de vehicles estacionats. L'objectiu del presumpte autor era sostreure objectes de valor, com ara navegadors GPS i targetes de crèdit, que els propietaris deixaven a dins dels cotxes convençuts que estaven més segurs al pàrquing.

Els robatoris es remunten a l'octubre, quan els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement d'un repunt d'aquest tipus de delictes al districte de Nou Barris. Els agents van iniciar una investigació que va acabar amb la detenció de l'investigat, que, a causa de la pressió policial, va traslladar la seva activitat a la zona de la Vall d'Hebron, al districte d'Horta-Guinardó. Els agents van detenir un mes després la mateixa persona per diversos robatoris del mateix tipus.

Ara bé, com que els robatoris a l'interior de vehicles no disminuïen, agents de la comissaria de Nou Barris van iniciar una investigació amb l'objectiu d'esbrinar si el detingut podria estar relacionat amb altres fets similars. Les imatges recollides als pàrquings van relacionar-lo amb sis nous robatoris en dies diferents, dos d'aquests en el mateix vehicle.

Posteriorment, els Mossos i la Guàrdia Urbana van fer una entrada i escorcoll amb ordre judicial al domicili de l'investigat, on es van trobar objectes que suposadament procedien dels robatoris, així com material (documentació, targetes bancàries i dispositius Tàser) per cometre els delictes. El detingut va passar divendres a disposició judicial i ha quedat en llibertat amb càrrecs i mesures cautelars.

Pla policial per als robatoris en cotxes

Els Mossos han elaborat un pla d'acció específic per combatre els robatoris amb força a l'interior dels vehicles mitjançant el patrullatge de saturació i la prevenció amb vehicle policial a les zones de més incidència. A Barcelona, el cos policial es coordinarà amb la Guàrdia Urbana i faran inspeccions administratives a empreses dedicades a la compravenda d'objectes de segona mà per dissuadir els delinqüents de desfer-se del objectes obtinguts en els robatoris a través d'aquesta via.

stats