Societat 27/11/2014

Els imputats pels abusos a Granada mantenen la seva innocència i la víctima confia en la justícia

L'arquebisbat de Granada va formalitzar ahir la retirada de la idoneïtat al professor per exercir com a docent

Efe
2 min

GranadaEls tres sacerdots i el laic imputats per suposats abusos sexuals a menors a Granada diuen que mantindran la seva innocència "fins al final" i que només volen que "la veritat surti a la llum", mentre que una de les presumptes víctimes ha traslladat aquest dijous la seva "absoluta confiança" en la justícia.

Un dia després que quedessin en llibertat amb càrrecs, els imputats han manifestat a través del seu advocat, Javier Muriel, que no troben explicació a les dues denúncies.

Una d'elles, la que va donar origen a la investigació que va derivar en la detenció de tots ells, va ser interposada l'octubre passat per un jove de 24 anys que aquest dijous, després de conèixer la posada en llibertat amb càrrecs dels denunciats, ha assegurat que manté la seva "absoluta confiança" en la justícia i en les institucions que treballen en aquest cas, sobre el qual es manté decretat el secret de sumari.

Ho ha fet a través del seu advocat, Jordi Aguilera, que ha dit a Efe que el jove no s'ha sentit especialment decebut per les mesures cautelars adoptades pel jutge d'instrucció 4 de Granada, Antonio Moreno, i que segueix confiant en la "bona manera de fer" de l'administració de justícia i les institucions implicades.

El jutge només va decretar presó per a un d'ells, el pare Román, considerat capitost del grup, que va eludir la presó en abonar ahir mateix els 10.000 euros de fiança imposats. Com la resta, va quedar en llibertat amb càrrecs imputat per diferents delictes englobats en el títol del Codi Penal referit a la llibertat i indemnitat sexual.

Els imputats han parlat avui a través del seu representant legal per assenyalar que no troben explicació a les denúncies, que no es reconeixen com el denominat clan els "Romanones", a qui donaria nom el pare Román, i que no se senten "desemparats ni agreujats per l'Església".

"Per ells tot això és mentida, no hi ha cap capacitat d'interpretació", ha manifestat als periodistes el lletrat, Javier Muriel, que ha assenyalat que a partir d'ara començaran a presentar les proves de descàrrec que obren en el seu poder com a defensa. D'altra banda, la delegació d'Educació de la Junta a Granada ha donat a conèixer que substituirà d'aquí uns dies el professor de religió denunciat, després que l'arquebisbat li hagi retirat la idoneïtat per impartir les classes.

Fonts de la Junta d'Andalusia han detallat a Efe que l'arquebisbat de Granada va formalitzar ahir la retirada de la idoneïtat al professor després que dilluns passat fos detingut per la seva implicació en la causa per abusos sexuals. Així ho ha confirmat també a través d'un comunicat l'arquebisbat, que ha informat que li ha retirat la idoneïtat ("missió canònica") per exercir com a docent atenent a la normativa establerta en la legislació eclesiàstica.

El professor serà reemplaçat en el termini aproximat d'una setmana pel docent que lideri la borsa d'ocupació d'especialistes de religió que sí que compten amb el vistiplau de l'arquebisbat.

A la investigació s'ha referit avui el director de la Policia Nacional, Ignacio Cosidó, que ha dit que desconeix de moment si hi haurà més detencions, i que dependrà de l'autoritat judicial.

stats