Societat 31/07/2013

Controlat el nou incendi iniciat aquest matí a la serra de Tramuntana de Mallorca

S'ha iniciat a Andratx, coincidint amb la visita de la reina Sofia, el príncep Felip i la infanta Helena a la zona afectada pel foc d'aquesta setmana. Els bombers l'han controlat al voltant de les 12.00 hores

Lluís Planas
1 min
La família reial i les autoritats, observant el fum des de l'Ajuntament d'Andratx / L. P.

PalmaControlat el nou incendi iniciat aquest matí de dimecres a la serra de Tramuntana de Mallorca. Un nou foc forestal ha començat aquest matí, al voltant de les 10.30 hores, al port d'Andratx, a la serra de Tramuntana de Mallorca, en direcció a Cala Moragues. L'avís ha arribat al centre de coordinació de la lluita contra l'incendi que havia començat divendres passat mentre visitaven la zona afectada la reina Sofia, el príncep Felip i la infanta Helena. Tanmateix, dos avions dels bombers de Mallorca, dos helicòpters, tres brigades i un agent de Medi Ambient l'han pogut controlar cap a les dotze del migdia. El foc ha cremat 0,2 hectàrees de pineda.

El president balear, José Ramón Bauzá; el ministre d'Agricultura i Medi Ambient, Miquel Arias Cañete; l'alcalde d'Andratx, Llorenç Suau, i la delegada de l'executiu espanyol a Balears, Teresa Palmer, acompanyen la família reial a la visita a la zona incendiada des de divendres i els cossos de l'administració que han lluitat contra les flames.

Zona catastròfica

Durant la visita, el ministre de Medi Ambient ha assenyalat que fins al final de l'estiu no es farà una valoració general de tots els incendis a l'Estat per dir quins poden ser declarats zona catastròfica per rebre ajudes i decidir quins recursos s'hi destinen.

stats