INCENDIS
Societat 20/09/2013

Uns treballs amb motoserra en una finca, la causa de l'incendi forestal a Tivissa

El foc, ja estabilitzat, ha calcinat 150 hectàrees i ha obligat a desallotjar una vintena de persones de dues masies properes a la zona

Acn
1 min

TivissaUn pagès que trinxava llenya amb motoserra en una finca agrícola del Mas de Miquelillo, al terme municipal de Tivissa (Ribera d'Ebre), hauria originat el foc que ha cremat unes 150 hectàrees i durant algunes hores ha amenaçat seriosament l'espai natural protegit de la serra de Llaberia. El foc, propagat pel vent de mestral que afectava la zona, ha obligat a activar deu mitjans aeris i a evacuar una vintena de persones que habitaven algunes de les masies disseminades de la zona.

Aquest divendres al matí, els Bombers de la Generalitat han estabilitzat l'incendi després de que una quarantena de dotacions dels hi hagin treballat durant la nit. Segons l'alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, un total de dues-centes persones han combatut les flames entre bombers i voluntaris que s'han incorporat a les tasques d'extinció. Amb la sortida del sol s'han reincorporat els mitjans aeris.

Com a mesura preventiva, els Mossos d'Esquadra van evacuar ahir una vintena de persones, entre ocupants de masos repartits per la zona i treballadors forestals. Tots ells han passat la nit a l'alberg-càmping de Tivissa. El Servei Català de Trànsit manté tallades la TV-3031 entre els quilòmetres 0 i 6. Protecció Civil manté activada la Prealerta del Pla Especial d'Emergències per Incendis Forestals de Catalunya, l'Infocat, pel potencial de l'incendi.

stats