Societat 24/07/2013

Tornen al campament els nens desallotjats per un incendi a Sant Mateu de Bages

El foc, que ja està estabilitzat, ha cremat onze hectàrees de conreus i massa forestal

Ara
2 min

BarcelonaL'incendi de vegetació forestal que ha afecta la població de Salo, al terme municipal de Sant Mateu de Bages, està estabilitzat des de les 20.49 hores, segons informen els Bombers de la Generalitat. Una quarantena de dotacions terrestres continuen realitzant les tasques d'extinció i a hores d'ara els mitjans aeris ja s'han retirat. Segons informa el Cos d'Agents Rurals, l'incendi hauria cremat una superfície aproximada d'11 hectàrees, de les quals tres són de conreu i vuit de massa forestal. Fins al lloc també s'hi ha desplaçat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) amb 2 ambulàncies.

Si bé inicialment els Mossos han recomanat a un campament proper a la zona de l'incendi amb un grup de 25 nens d'entre 10 i 13 anys i 4 adults que anessin a Súria, posteriorment se'ls ha indicat que podien tornar al campament.

Dificultats per accedir al foc

El cap de la Regió d'Emergències de la Catalunya Central, Jordi Vila, ha explicat que s'han trobat amb algunes dificultats per fer front al foc. En primer lloc, ha ressaltat que es tracta d'una zona "fosca" en quant a comunicacions i que el tema de la mobilitat ha resultat complicat perquè "hi ha molt pocs camins i, a més, són molt estrets". A més, Vila ha afirmat que també han tingut dificultats per omplir els vehicles d'aigua.

Segons les primeres informacions, el foc s'ha originat en un camp a on s'estaven fent treballs agrícoles. Tanmateix, Vila ha explicat que encara s'estan investigant les causes que l'haurien provocat. El cap de la Regió ha detallat que la zona té una pendent molt pronunciada i "això és el que ha provocat que hi haguessin carreres de foc molt importants però la disponibilitat de combustible ha fet que el foc no s'obrís molt i que no llancés focus secundaris".

stats