Medi ambient
Societat 15/07/2021

Controlat l’incendi de Martorell, tot i les represes que han dificultat les tasques dels Bombers

L'incendi ha cremat més de 225 hectàrees

ARA
2 min
Imatge del primer dia del foc entre Castellví de Rosanes i Martorell.

BarcelonaDesprés de tres dies, els Bombers de la Generalitat han pogut donar per controlat a les nou del vespre d'aquest dijous l'incendi en una zona boscosa entre Castellví de Rosanes i Martorell. Durant el tercer dia d’aquest foc s’han produït petites represes, sobretot amb la calor del migdia, que han dificultat els treballs d’extinció. Els bombers han continuat sobre el terreny amb 36 dotacions terrestres i dos mitjans aeris.

El foc es va donar per estabilitzat aquest dimecres al vespre, i les persones desallotjades van poder tornar a casa seva. Pel que fa a la causa de l’incendi, no n’han transcendit més detalls després que se sabés que el possible origen va ser una guspira. La hipòtesi policial i dels Agents Rurals és que un home que feia servir una radial en les tasques de manteniment d’una casa a la urbanització de Can Sunyer de Castellví de Rosanes va generar una guspira que va saltar als arbres i va acabar provocant el foc. Es calcula que l’incendi ha cremat més de 225 hectàrees de massa forestal entre Castellví de Rosanes i Martorell.

Altres focs arreu de Catalunya

Tot i que una part dels efectius dels bombers s’han mantingut en el foc que ha centrat els esforços dels últims tres dies a Catalunya, el cos ha tornat a viure aquest dijous una nova jornada d'incendis arreu del país. Per exemple, els bombers han treballant en un foc en un camp de blat al Soleràs, a tocar de la C-233, en un incendi forestal a la urbanització Mas Trempat de Sant Feliu de Guíxols que ha començat en una caseta abandonada on s’amuntegaven deixalles, en un foc agrícola a Santa Perpètua de Mogoda, a prop de l’AP-7, així com en un incendi forestal i agrícola a Aguilar de Segarra, el fum del qual arribava a la C-25.

Des de les vuit del vespre, els Bombers lluiten contra un altre incendi forestal en el fons d'un barranc a la vall de Lladres, a Móra d'Ebre. Es tracta d'una zona allunyada de qualsevol nucli habitat. De moment els Bombers -que treballen amb 17 dotacions terrestres i 7 d'aèries a la zona- estan contenint el flanc dret i treballen intensament per frenar l'esquerre.

stats