Societat 20/05/2012

Els Bombers revisen les zones perilloses de l'incendi de Rasquera

Durant els propers dies els Bombers mantindran un dispositiu d'extinció a la zona fins que la situació estigui totalment assegurada

Agències
1 min

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en els treballs d'extinció de l'incendi declarat dimarts passat a Rasquera (Ribera d'Ebre), encara que únicament per vigilar el perímetre i els "punts calents" on hi ha més perill, ja que les flames van ser controlades dijous.

Al llarg de la nit hi ha hagut un dispositiu format per dues dotacions dels bombers que han fet rutes de vigilància, i ara mateix treballen onze dotacions terrestres, incloses les dues del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) i un helicòpter bombarder.

L'incendi de Rasquera va ser controlat des de dijous a la nit i ha cremat durant els últims dies 3.081,59 hectàrees dels termes municipals de Rasquera (1.370,57 Ha), el Perelló (1.248,79 Ha), Tivenys (462,12 Ha) i Benifallet (0,1 Ha).

Encara que el foc està controlat no es considera extingit a causa de la presència de "punts calents" a l'interior de la superfície afectada, que cal anar sufocant per evitar que es revifin les flames.

Al llarg del dia els bombers patrullaran pel perímetre de l'incendi i revisaran l'extensió cremada, a més de remullar algunes zones.

Es preveu que aquest dispositiu de vigilància es mantingui en els pròxims dies, en previsió que s'aixequi vent de Mestral

stats