INCENDIS
Societat 27/08/2013

Estabilitzat l'incendi forestal de Riba-roja d'Ebre

Les flames van començar el passat dilluns a la tarda i van obligar a desallotjar una masia i el club nàutic de Riba-roja d'Ebre

Acn
1 min
Imatge aèria de l'incendi de la Ribera d'Ebre./ ACN

FlixEls Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l'incendi forestal que des d'aquest dilluns a la tarda crema a Riba-roja d'Ebre. Una trentena de dotacions terrestres han aconseguit aturar de matinada el flanc dret i el cap de l'incendi, que ha deixat de guanyar terreny a tocar d'una pista forestal. Les flames, que han obligat a desallotjar un parell de masos aïllats i el club nàutic de Riba-roja, han afectat una superfície de 20 hectàrees de vegetació. Durant la nit, el vent ha bufat de mestral però sense gaire força, la qual cosa ha beneficiat les tasques d'extinció. A la zona hi treballen aquest matí 42 dotacions terrestres i quatre mitjans aeris, que s'han incorporat a primera hora.

El foc es va iniciar al pont de Berrús, prop de la via del tren, i es va propagar després al puig de Santa Magdalena. Protecció Civil ha desactivat al voltant de les set d'aquest dimarts al matí la fase de prealerta del pla Ferrocat, ja que s'ha pogut restablir la circulació de trens a la línia R15 després la millora de les condicions de l'incendi.

stats