Societat 01/12/2014

Retards, interrupcions i cancel·lacions: incidències a causa de la llevantada

L'estació del TGV de Girona es torna a inundar i el servei fins a Figueres continua interromput

Ara
1 min
El temporal torna a causar inundacions a l'estació de l'alta velocitat a Girona. A l'esquerra de la imatge, la riera, a la dreta, el pou per on es va filtrar l'aigua a les vies / DAVID BORRAT

BarcelonaLa llevantada d’aquest cap de setmana ha deixat quantitats de pluja altíssimes en diferents indrets del país. Molts observatoris han superat els 100 litres per metre quadrat des de dijous. Les constants precipitacions han causat incidències de tot tipus arreu del territori. Els forts aiguats van tornar a inundar diumenge l'estació del TGV de Girona i va obligar a anul·lar l'últim tren del dia. Segons Renfe, el servei entre Barcelona i Girona ha quedat restablert a les 7.11 hores d'aquest matí. La circulació entre Girona i Figueres encara segueix interrompuda.

A més, l'acumulació d'aigua a la via ha interromput durant unes hores la circulació entre Vic i Balenyà. A les 07.30 hores s'ha restablert la circulació, en haver baixat el nivell d'aigua present a la via. Durant la incidència alguns trens de la línia R3 han acumulat retards superiors a l'hora.

Actualment hi ha una desena de vies afectades per inundacions: Sant Boi de Llobregat (BV-2002), Manresa (C-1411b), Figueres, (C-252) Vilafant (GIP-5129) o Siurana (GIV-6219), en són algunes d'elles. El tram de B-402 de Pobla de Lillet està afectat per esllavissades.

El servei de Ferrocarrils (FGC) funciona amb normalitat a totes les línies.

stats