Societat 23/10/2018

Les incineracions superen per primer cop els enterraments a Barcelona

Augmenten també els enterraments laics, que ja són un 18% del total

Ara
1 min
Fins ara els enterraments eren l’opció majoritària.

BarcelonaLes incineracions van superar per primera vegada les inhumacions tradicionals en els serveis que va realitzar Áltima a Barcelona el 2017, ja que van arribar al 51% dels serveis, mentre que l'any passat van ser el 48%. A la resta de la província de Barcelona les incineracions són encara el 47% i, a tot Catalunya, el 46%.

Segons el director de Cementiris d'Áltima, Joan Ventura, la incineració és una demanda que s'acabarà estabilitzant entre el 60% i el 65% en uns deu anys, ja que té un sostre perquè moltes famílies aposten per l'enterrament tradicional per raons culturals o religioses.

En aquest sentit, els funerals catòlics segueixen sent els més nombrosos –representen el 82% del total–, encara que han augmentat els d'altres religions (els musulmans són un 3%), però sobretot els laics, que han crescut fins a representar el 18%.

Segons Áltima, els preus del servei funerari estan estables des de fa uns tres anys, amb 3.300 euros de mitjana per servei (incloent-hi l'IVA, que es manté al 21% encara que demanen reduir-lo per ser un servei essencial). També ha crescut en un 10% la demanda de la planificació anticipada dels serveis funeraris, sobretot en persones més grans de 70 anys, que poden detallar i també deixar pagat el seu funeral.

stats