Publicitat
Publicitat

Els 'indignats' recullen fons per tramitar una querella contra Rato

En només 24 hores, a través d'una plataforma de micromecenatge, han aconseguit els 15.000 euros necessaris per poder engegar els tràmits i tenen previst presentar la querella el 14 de juny. Calculen que els faran falta 80.000 euros més

El moviment 15-M, a través de la xarxa social de finançament col·lectiu Goteo.org, ha recollit en 24 hores els 15.000 euros que havia fixat com a necessaris per engegar els tràmits d'una querella contra l'expresident de Bankia, Rodrigo Rato. Dimarts al matí van engegar la recollida d'aportacions amb l'objectiu, com expliquen, "de jutjar els culpables de la crisi" i, en aquest sentit, indicaven que el judici a Bankia "és només el primer".

Segons els càlculs dels instigadors de la iniciativa, els 15.00 euros que ja han recollit són necessaris per començar el procés i presentar la querella el proper dia 14 de juny, com tenien previst. A partir d'aquí, creuen que faran falta uns 80.000 euros més per poder ampliar la investigació. El repte, segons apunten en els seus comunicats, és "acabar amb la impunitat".

A més, un dels objectius dels responsables de la iniciativa és que tot el procés sigui transparent i per això en donen tota la informació a través d'una pàgina web i de Twitter amb el  'hashtag' #15MpaRato. De moment, celebren haver "fos tots els rècords" i asseguren que ja tenen 11.000 persones que volen coproduir la querella contra Rato i desenes de testimonis interns.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT