Societat 27/02/2014

Homes italians i francesos i dones alemanyes, els més infidels d'Europa

Un estudi de l'institut demoscòpic francès conclou que el 55% dels homes italians i francesos confessen haver mantingut relacions sexuals fora de la parella. A Espanya la taxa arriba al 50%

Efe
2 min
Italians, francesos, belgues i espanyols són, per aquest ordre, els més infidels d'Europa / GETTY

ParísItàlia i França són els països amb un major índex d'infidelitat a Europa: un de cada dos homes i una de cada tres dones confessen haver mantingut relacions sexuals fora de la seva parella oficial, segons un sondeig difós aquest dijous. Després del 55% d'infidels italians i francesos hi ha els belgues (51%), espanyols (50 %), alemanys (46%) i britànics (42%), els més fidels de l'estudi, que no s'ha fet a tots els estats europeus. En tots els casos, la proporció de dones que mantenen relacions fora de la parella no supera mai el 34%, excepte a Alemanya, on arriba al 43%.

Cal dir que el criteri seguit per l'Institut Francès d'Opinió Pública, el centre demoscòpic que ha fet l'estudi, entén per infidelitat no només mantenir de forma habitual o puntual relacions sexuals, sinó també flirtejar, enviar missatges de text de to eròtic i fins i tot tenir relacions sexuals amb la parella pensant en una altra persona. En totes aquestes categories, els italians i les italianes presenten els percentatges més alts, que van des del 87 per cent d'homes que admet haver tingut fantasies amb una altra persona mentre tenia relacions sexuals amb la parella, fins al 35% que ha reconegut mantenir relacions extraconjugals. Pel que fa a besar-se amb algú que no sigui la parella, es desmarca, en canvi, Alemanya, on el 59 per cent dels homes i el 48 per cent de les dones diuen haver-ho fet alguna vegada en seva vida.

Sentiment de culpa

Els italians són els que tenen més clar en termes generals que totes aquestes pràctiques poden qualificar-se com a infidelitat. Entre els enquestats d'ambdós sexes la meitat dels anglesos lamenten haver estat infidels, seguits pels espanyols (36%), els belgues (30%), francesos i alemanys (28%) i italians (27%). Així, els més fidels són els que tenen més tendència a sentir-se culpables quan fan el salt a la parella, mentre que els menys fidels tenen menys remordiments.

Pel que fa a la confiança en les seves respectives parelles, prenent també com a referència la mitjana entre els dos sexes, els belgues i els francesos (49%) són els que més es refien que no hi ha hagut aventures en la relació, seguits pels italians (40%) i els espanyols i els alemanys (37%). D'estar "absolutament segurs" que ningú s'assabentaria de la futura infidelitat els francesos són els que més es prestarien a cometre-la (35%); sis de cada deu preferirien fer-ho amb una persona "totalment desconeguda".

Malgrat aquests percentatges, la majoria dels enquestats considera que es pot ser fidel a una mateixa persona tota la vida, amb percentatges que van del 84 per cent a la Gran Bretanya al 74 per cent a Bèlgica. Amb tot, prenent com a referència els que viuen en parella, una gran majoria pensa també que es pot estimar la parella tot i ser-li infidel, una actitud que encapçalen els espanyols (66%), gairebé deu punts per davant dels italians (57%), que són els que menys compatibles veuen les dues coses.

stats