Els 12 integrants de la cèl·lula terrorista de Ripoll

Aquests són, segons els Mossos, els presumptes terroristes que dijous van provocar una matança a Barcelona i Cambrils

DETINGUTS

EXPLOSIÓ A ALCANAR

DETINGUTS A RIPOLL

Mohamed

Houli

Chemial

20 anys

Mohamed

Aalla

27 anys

Salh

El Karib

34 anys

Driss

Oukabir

28 anys

ATAC A BARCELONA

DESAPAREGUTS

Younes

Abouyaaqoub

22 anys

Podrien ser

els 2 morts

confirmats

d’Alcanar

Abdelbaki

Es Satty

45 anys

Youssef

Aalla

-

Imam

de Ripoll

Conductor de la furgoneta

de l’atac a la Rambla

MORTS

ATAC A CAMBRILS

Omar

Hychami

Menor

Mohamed

Hychami

24 anys

Said

Aalla

19 anys

Moussa

Oukabir

17 anys

Houssaine

Abouyaaqoub

Menor

Germans

FONT: ELABORACIÓ PRÒPIA GRÀFIC: R.MARFÀ

MORTS

DETINGUTS

DESAPAREGUTS

ALCANAR

CAMBRILS

Mohamed

Hychami

24 anys

Mohamed

Houli Chemial

20 anys

Abdelbaki

Es Satty

Imam

Youssef

Aalla

-

Omar

Hychami

Menor

RIPOLL

Podrien ser

els 2 morts

confirmats

d’Alcanar

Mohamed

Aalla

27 anys

Said

Aalla

19 anys

Conductor de

la furgoneta

de l’atac a

la Rambla

Driss

Oukabir

28 anys

Moussa

Oukabir

17 anys

BARCELONA

Younes

Abouyaaqoub

22 anys

Houssaine

Abouyaaqoub

Menor

Salh

El Karib

34 anys

Germans

[si veus aquest contingut des d'una aplicació mòbil, clica aquí per veure el gràfic que il·lustra el text]

Driss Oukabir

Va ser el primer detingut a Ripoll i es va dirigir a la comissaria dels Mossos del municipi després de veure la seva imatge als mitjans de comunicació perquè se’l relacionava amb l’atemptat a la Rambla de Barcelona. Ha afirmat que era a Ripoll en el moment de l’atac i ha assegurat que el seu germà Moussa li havia robat la documentació. En la declaració com a detingut davant la policia, ha acusat l’imam de ser l’instigador de la radicalització dels joves del municipi.

Moussa Oukabir

És un dels abatuts en l’atemptat de Cambrils. En les primeres hores posteriors als atacs a la Rambla de Barcelona i al passeig Marítim de Cambrils es va situar el focus de la sospita sobre ell com a principal autor de l’atropellament mortal a la capital catalana, però a mesura que passaven les hores s'anava creient que no era el principal sospitós. És el germà del primer detingut a Ripoll, que va acusar-lo d’haver-li robat la documentació per llogar les furgonetes.

Mohamed Aalla

És el propietari de l’Audi A3 amb el qual 5 membres de la cèl·lula van envestir un control policial al passeig Marítim de Cambrils. Va ser el tercer detingut a Ripoll i és el germà de dos dels altres implicats en el grup.

Houssaine Abouyaaqoub

És un dels 5 abatuts de l’atac de Cambrils i és menor d’edat. És el germà del principal sospitós d’haver perpetrat l’atemptat a la Rambla de Barcelona i un dels desapareguts amb una ordre policial de cerca i captura.

Salh el Karib

És el propietari d’un locutori a Ripoll i va comprar un bitllet per viatjar al Marroc. Va ser el segon detingut a Ripoll tot i que la seva dona l’ha desvinculat de la trama: ha dit que no tenia cap relació amb els altres integrants del grup.

Said Aalla

És un dels abatuts a Cambrils. La seva targeta de crèdit va aparèixer dins la furgoneta que els Mossos van localitzar al mateix municipi amb una destral i diversos ganivets. És el germà d’un detingut i d'un dels desapareguts.

Mohamed Houli Chemial

És l’únic supervivent de l’explosió d’Alcanar i el primer detingut del grup. Un cop recuperat de les ferides va ser traslladat a la comissaria de Tortosa, on l’han interrogat per conèixer el funcionament del grup.

Mohamed Hychami

És un altre dels abatuts en l’atemptat de Cambrils i és el germà d’un altre dels integrants de la cèl·lula que també va morir en el mateix atac. Està implicat en el lloguer de vehicles que es volien utilitzar per cometre els atacs.

Abdelbaki es Satty

Era l’imam de Ripoll i els Mossos estan a l’espera dels resultats de les proves d’ADN per saber si és un dels morts que s'han trobat entre les runes de la casa d’Alcanar. La investigació policial el situa com el líder de la cèl·lula.

Omar Hychami

És un dels 5 abatuts de l’atac de Cambrils i és menor d’edat. És el germà d’un altre membre del grup que també va morir en l’atemptat al passeig Marítim, on els Mossos van disparar-los després que envestissin un control policial.

Younes Abouyaaqoub

És el principal sospitós d’haver conduït la furgoneta de l’atemptat a la Rambla de Barcelona. Els indicis de la policia apunten que va actuar en solitari quan va executar aquest atac. Les tres furgonetes es van llogar amb la seva targeta de crèdit i és un dels desapareguts. De fet, s’ha emès una ordre de cerca i captura internacional perquè qualsevol policia europea que el localitzi ho notifiqui de manera immediata. També és el germà d’un dels 5 abatuts a Cambrils.

Youssef Aalla

Els Mossos estan pendents dels resultats de les mostres d’ADN per confirmar que les restes biològiques que s’han trobat entre les runes del xalet d’Alcanar són seves. Fins ara la policia ha identificat dos morts entre les restes de la casa. El desembre de l’any passat va viatjar a Zuric amb Mohamed Hychami, un dels membres abatuts en l’atemptat de Cambrils. És el germà d’un detingut i d’un altre dels abatuts en l’atac al passeig Marítim de Cambrils.