SOCIETAT
Societat 18/05/2012

Puig anuncia un nou reglament per als bombers voluntaris

Les tasques d'extinció de l'incendi de Rasquera ha fet visible una problemàtica que aquest col·lectiu arrossega des de fa anys i que ara podria començar a solucionar-se.

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaLes tasques d'extinció de l'incendi de Rasquera -que ha cremat 3.000 hectàrees a la Ribera d'Ebre- han fet visible el conflicte entre el cos de bombers voluntaris i la conselleria d'Interior. La problemàtica, que s'arrossega des de fa anys, podria començar a solucionar-se, després de que ahir el director general de Prevenció i Extinció d'incendis i Salvaments, Jordi Gassió, es reunís amb el col·lectiu. Avui el conseller d'Interior, Felip Puig, ha anunciat que elaborarà "en els propers mesos" un nou reglament, que comptarà amb les opinions i la participació del col·lectiu.

"El model de bombers a Catalunya és mixt, com el de grans països com Alemanya. No som una especie rara i no ens hem d'extingir", diuen des de l'Associació de Bombers Voluntaris, que asseguren que fins ara no s'han sentit prou reconeguts. Les reivindicacions d'aquest cos passen per aconseguir una major cobertura assistencial, millorar la seva formació i incentivar el voluntariat, així com obtenir un reconeixement de la institució.

Ahir, però, es va assolir un compromís en la formació. "Farem una revisió de les necessitats formatives d'aquest col·lectiu", ha explicat avui el conseller. Precisament, Puig ha defensat el model dial i ha assegurat que es una mostra "del compromís cívic, social i solidari" de molts àmbits de l'organització social catalana.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Ha recordat també que els bombers voluntaris s'activen segons la seva disponibilitat, tot i que reconeix que l'incendi de Rasquera a tret a la llum "un cert malestar acumulat dels últims anys". Després de la reunió d'ahir, una vintena de voluntaris s'han incorporat a les tasques d'extinció.

stats