Societat 03/05/2014

Una nena de 9 anys, intoxicada després de menjar magdalenes amb marihuana a la Fira per la Terra

El pare de la criatura assegura que no el van advertir de la substància que portaven els pastissets i els Mossos han denunciat dues venedores ambulants. Una dona adulta també va resultar intoxicada per unes galetes

Acn
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han denunciat dues venedores ambulants que dissabte passat van vendre pastissos fets amb marihuana a alguns assistents de la Fira per la Terra, suposadament sense informar-ne els assistents.

Una nena de 9 anys va resultar intoxicada després de menjar unes magdalenes que li havia comprat el seu pare. Al cap d'unes dues hores, es va començar a trobar malament, va caure a terra i es va donar un fort cop al cap. El seu pare assegura que les venedores no el van informar del contingut dels pastissos. L'altra afectada, una dona adulta, es va començar a trobar malament després d'ingerir unes galetes de maduixa.

Les venedores han estat denunciades per un delicte contra la salut pública i un altre de lesions. Totes dues haurien ofert pastissos fets amb marihuana als assistents a la Fira, que es feia al parc de la Ciutadella.

Els metges que van atendre la nena intoxicada li van fer diverses proves, que van determinar que havia ingerit substàncies psicotròpiques, concretament marihuana. La nena va quedar ingressada a l'hospital i va haver de passar la nit en observació fins a l'endemà, que va ser donada d'alta.

Paral·lelament, els metges van informar que una dona havia ingressat al centre amb els mateixos símptomes: mareig, boca seca, desubicació i augment de la freqüència cardíaca, produïts per la ingesta de marihuana. En aquest cas, la dona va explicar que acabava de consumir unes galetes de maduixa elaborades amb marihuana.

Els serveis mèdics van alertar els Mossos d'Esquadra per informar-los dels fets. Els agents s'hi van traslladar i van iniciar una investigació policial per localitzar les persones que haurien venut aquests pastissos en aquest mercat artesanal.

Amb tota la informació recollida, uns agents de paisà es van desplegar pel parc i van identificar les dues dones que en aquell moment venien galetes de xocolata que desprenien una forta olor de marihuana. Els agents les van traslladar a dependències policials i els van prendre declaració. Les dones van declarar que informaven que les galetes que venien eren elaborades amb marihuana. Tot i així, el pare de la menor va negar sempre haver comprat una magdalena d'aquestes característiques conscientment.

Les dues dones van quedar denunciades per un delicte contra la salut pública i per un possible delicte de lesions per no haver informat el pare de la menor de la substància que contenien les magdalenes.

stats