SOCIETAT
Societat 24/11/2011

La jutge investigarà la mort de la pacient que va visitar quatre hospitals en 65 hores

Ha admès a tràmit la querella dels familiars, que consideren que l'Hospital Vall Hebron, que va ser l'ultim centre que va visitar, no va garantir l'assistència sanitària a la pacient

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaLa titular del Jutjat d'Instrucció número 9 de Barcelona ha admès a tràmit la querella dels familiars de la dona que va morir d'un aneurisma després d'haver visitat quatre hospitals públics en 65 hores. Al cap de dos dies va aconseguir ser operada, però va morir una setmana més tard.

La família de la víctima, Carmen Mesa, de 65 anys, va presentar una querella contra el gerent de l'hospital Vall Hebron –últim centre que va visitar– i el cap del servei de neurocirurgia d'aquest centre per no garantir l'assistència sanitària de la pacient. No obstant, la jutge encara no ha imputat a ningú.

La dona va ingressar a l'hospital de Blanes el 7 de setembre amb símptomes d'aneurisma, se la va derivar a l'Hospital Josep Trueta que, després de diagnosticar-la la va derivar a l'Hospital de Vall Hebron. En arribar-hi a la tarda, no hi havia quiròfan, així que es va postposar la intervenció al dia 8 i al 9 respectivament. En veure que no hi havia plaça a quiròfan la van derivar a l'Hospital Clínic, on sí que la van operar, 65 hores més tard. El dia 10 va tornar a ingressar a Vall d'Hebron, on va morir el dia 16.

stats