Investiguen si un home va matar la seva parella a Cambrils

El jutge veu “senyals de sufocació” en el cadàver i envia el detingut a la presó

2 min
L’habitatge de Cambrils on van trobar la dona sense vida.

BarcelonaUn home va trucar divendres al vespre al 112 per dir que la seva parella estava “estesa a terra, molt freda, de color morat i sense reacció”. La dona, que tenia entre 20 i 30 anys, estava morta al seu domicili de Cambrils i els Mossos d’Esquadra van detenir l’home, d’uns 50 anys, però ho van fer per trencament de condemna, perquè un jutjat penal li havia prohibit acostar-se a menys de 200 metres d’ella. Després de passar el cap de setmana detingut a la comissaria, la policia va traslladar-lo aquest dilluns als jutjats de Reus. Allà la Fiscalia va demanar que també se li atribuís un delicte d’homicidi per haver matat la dona i se l’enviés a presó preventivament, cosa que el jutge de violència contra la dona va acceptar.

Els Mossos expliquen que no li van atribuir homicidi perquè l’autòpsia no va ser “concloent”. En canvi, el jutge argumenta, en la seva ordre de presó sense fiança, que veia “senyals de sufocació” al cos de la dona, segons consta a l’informe forense d’aixecament del cadàver. Tot i que el jutge admet que encara “no s’ha pogut determinar amb certesa” la causa de la mort, ho troba “compatible” amb un homicidi, a l’espera de les proves “addicionals” que ho confirmin. Els Mossos reconeixen que continuen investigant si va ser un crim. Seria el vuitè assassinat masclista d’aquest any a Catalunya i el novè feminicidi –aquest últim recompte inclou el cas d’un home que va matar la seva mare, mentre que la resta tots tenien relació de parella o exparella.

El jutge justifica la imputació d’homicidi amb testimonis, pel fet que un veí va sentir com l’home i la dona discutien divendres al migdia a casa d’ella, on més tard la van localitzar morta. Afegeix que l’home va marxar de l’habitatge i al cap d’unes hores va agafar un autobús per tornar-hi. Ell mateix, quan va declarar, va admetre que a la tarda havia anat al domicili per recollir roba, menjar i unes fulles d’afaitar i van tornar a discutir –com també van sentir un parell de veïns–. “Hi ha indicis per sostenir que després de la discussió de la tarda l’investigat l’hauria agredit”, considera el jutge, que apunta que entre aquell moment i la trucada al 112 passen diverses hores en què “es desconeix” on va ser l’home.

Risc de fuga i de reincidència

Segons el jutge, l’home no ha donat una explicació raonable de les lesions que tenia a la cara quan el van detenir. Va declarar que “no havia patit cap agressió”, però a continuació va deixar de respondre les preguntes de l’interrogatori. El jutge argumenta la presó preventiva pel risc de fuga de l’home per les penes que se li poden imposar, perquè no se sap del cert que tingui un domicili habitual on se’l pugui trobar i no treballa. També li consten detencions i antecedents –un trencament de condemna anterior i un delicte de violència contra la mateixa dona– que el fan reincident.

stats