Societat 22/05/2012

Irene Rigau: “No estem a favor que un adolescent de 14 anys pugui fer vaga”

La consellera d'Ensenyament diu a RAC 1 que "la llei de vaga hauria d'anar lligada a la llei del treball". Defensa a 'Els matins', de TV3, que les retallades no afectaran la qualitat de les aules

Ara
2 min

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat a 'El món a RAC 1' que "la llei de vaga hauria d'anar lligada a la llei del treball" i, en aquest sentit, ha afirmat: "No estem a favor que un adolescent de 14 anys pugui fer vaga".

La titular d'Ensenyament ha lamentat que l'executiu espanyol demani més mesures, quan "a Catalunya ja s'han fet els deures". Alhora, ha defensat que el Govern català ha anat fent els ajustos en educació que requereix l'actual conjuntura econòmica "de manera esglaonada", a diferència d'altres comunitats, "com Andalusia", que ara "ho hauran de fer de cop".

p { margin-bottom: 0.21cm; } La consellera ha insistit a 'Els matins', de TV3, que les retallades de Madrid que Catalunya ha de complir per llei seran administrades “amb tot el seny pedagògic que sigui possible”, i ha subratllat que es tracta de mesures conjunturals que no afectaran la qualitat de l'ensenyament. En aquest sentit, ha recordat que es manté la destinació d'un mestre i mig per aula de primària i dos i mig per cada grup de secundària. També ha assegurat que no s'esperarà deu dies a enviar un substitut a un centre, tal com preveu el decret aprovat al Congrés, si es creu que pot alterar la vida de l'escola. “Ja estan previstes les situacions en què cal actuar de manera diferenciada”, ha assegurat.

Les retallades del Govern i de l'Estat en educació han portat tota la comunitat educativa a una convocatòria d'aturada general per a avui. Al voltant d'1,7 milions d'estudiants de tots els cicles i règims formatius, públics i privats, es poden veure avui afectats per la vaga. Rigau ha subratllat que en qualsevol vaga o mobilització "sempre hi ha una gran diferència entre les dades sindicals i les de l'administració", però ha assegurat que no vol entrar en "una guerra de xifres" amb el seguiment de l'aturada general en educació convocada per a aquest dimarts arreu de l'Estat.

stats