Societat 30/08/2012

El Japó fabrica una moto que funciona amb fems

El fabricant de lavabos més conegut del Japó ha presentat una motocicleta que pot recórrer fins a 289 quilòmetres alimentada amb excrements d'animals

Ara
1 min
ARAIMA20120830_0137  Una model condueix la moto alimentada amb fems d'animals a Tòquio aquest dimecres, durant la presentació del vehicle. / YOSHIKAZU TSUNO / AFP

BarcelonaEl fabricant de lavabos més conegut del Japó, TOTO, ha presentat a Tòquio una motocicleta "alimentada amb excrements" que pot recórrer fins a 289 quilòmetres amb un tanc ple de fems animals, segons informa el 'The Daily Telegraph'.

Malgrat el que pot semblar a simple vista –el vehicle té un vàter al lloc del seient i un gran rotlle de paper higiènic a la part posterior–, el combustible d'aquesta moto no el proveeix el conductor, sinó un biocombustible "fet a base de residus de bestiar i aigües residuals", segons ha explicat Kenji Fujita, un portaveu de l'empresa.

La companyia, que fabrica lavabos amb equipaments com tasses amb calefacció, rajos d'aigua –amb control sobre la pressió i la temperatura– i música ambiental de fons, no té previst comercialitzar la moto. De fet, el vehicle forma part d'una campanya per "augmentar la consciència entre els nostres consumidors entorn del desenvolupament de productes ecològics, com ara dutxes o lavabos que estalvien aigua", ha destacat Fujita.

stats