Societat 28/05/2019

Jornada de vaga del personal docent investigador per denunciar la precarietat laboral

La UdL s'ha compromès a aplicar l'increment salarial corresponent a partir de la nòmina de juny

Ara
2 min
La manifestació contra la precarització del professorat va començar a plaça Universitat / FRANCESC MELCION

BarcelonaS'inicia la jornada de vaga del personal docent investigador de les universitats públiques catalanes i el que està en formació del CSIC. Els treballadors protesten per les "precàries condicions laborals" i reclamen que s'apliquin immediatament les mesures que es van aprovar amb l''Estatut del personal investigador en formació' (EPIF), el 15 de març d'aquest any i que suposa un increment del salari, la pròrroga automàtica dels contractes inferiors a quatre anys i la voluntarietat de la docència.

D'altra banda, consideren que l'EPIF "és un estatut de mínims" i exigeixen "l'obertura de places estables i dignes després del doctorat, el dret a la liquidació en els contractes predoctorals i un augment de finançament a les universitats i centres de recerca", segons explica el sindicat de treballadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

El consell de direcció de la Universitat de Lleida (UdL) ha respost aquest matí, coincidint amb la vaga, a les reclamacions dels docents i s'ha compromès a aplicar l'increment salarial corresponent al personal investigador en formació a partir de la nòmina de juny: "Es portarà a l'aprovació del proper consell de govern de la UdL una proposta per tal que en la nòmina del mes de juny es pugui fer efectiva l'actualització del salari de les persones d'aquest col·lectiu des de la data d'entrada en vigor del reial decret", han assegurat en un comunicat. Respecte a la pròrroga dels contractes inferiors a quatre anys, la UdL explica que esperarà a conèixer les resolucions de la Generalitat.

La jornada s'ha iniciat cap a les 8 h tallant els accessos de la UAB, cosa que ha provocat retencions a la B-30, l'AP-7 i la C-58, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. La manifestació unitària de totes les universitats públiques catalanes i el CSIC tindrà lloc a les 18 h a la plaça Universitat de Barcelona. També hi haurà una taula rodona sobre la precarietat a les 12h al pati de les Lletres de la Universitat de Barcelona i una concentració a la plaça Cívica de la UAB a les 13 h.

stats