Societat 23/12/2014

El fiscal de Castelló sobre el Castor: "Hem detectat irregularitats en la concessió i volem que ho investigui el jutjat"

José Luis Cuesta Merino, explica a l'ARA que fins que el jutge no admeti a tràmit la denúncia no es poden saber els noms dels denunciats però assegura que no hi ha cap polític aforat, cosa que exclou l'exministre José Montilla, actual senador

Albert Solé
1 min
La Guàrdia Civil va visitar la plataforma del Castor / EFE

BarcelonaL'octubre de 2013, just després dels terratrèmols més forts a la costa de Vinaròs i Alcanar, la Fiscalia de Castelló va obrir una investigació d'ofici per detectar si hi havia hagut alguna negligència per part de l'empresa (Escal UGS) i de les administracions (els ministeri d'Indústria i el de Medi Ambient) en la concessió dels permisos. "Ha sigut una investigació complexa, vam haver de demanar una pròrroga de sis mesos més; hem detectat irregularitats en la concessió i ara volem que ho investigui el jutjat", ha explicat a l'ARA el fiscal en cap de Castelló, José Luis Cuesta Merino.

La resta de noms inclosos en la denúncia, que el fiscal diu que presentarà entre aquest dimarts i dimecres al jutjat de Vinaròs, no se sabran fins que s'admeti a tràmit la denúncia. "Els denunciats ho han de saber pel jutge, no per la premsa", ha explicat.

José Montilla no està dins d'aquesta llista d'alts càrrecs del govern socialista de Zapatero denunciats per "prevaricació ambiental i delicte contra el medi ambient" per la tramitació del magatzem Castor. Montilla va ser ministre d'Indústria entre 2004 i 2006 –ho va deixar per ser president de la Generalitat–, però segons ha explicat el fiscal en cap de Castelló, "no hi ha cap polític aforat entre les persones denunciades". Montilla actualment és senador, i per tant, està aforat.

stats