Societat 17/09/2019

Jutgen un imam acusat de violar un nen a qui donava classes en una mesquita

La fiscalia demana 12 anys de presó per abusos per a l’home, que nega els fets

Montse Riart
2 min
El Palau de Justícia, on hi ha l’Audiència de Barcelona.

BarcelonaPrimer judici a l’Audiència de Barcelona per a un imam acusat de violar un menor de 9 anys a qui donava classes del Corà en una mesquita de Barcelona a finals del 2017. Segons la fiscalia, l’home, de 32 anys i que està en presó preventiva des del moment de la seva detenció, “es va aprofitar de la confiança” del nen per emportar-se’l en una sala del centre i allà obligar-lo a realitzar determinades pràctiques sexuals, fins a arribar a violar-lo en més d’una ocasió. El fiscal del cas considera, però, que es tracta d’una cas d’abusos sexuals i no d’agressió i demana per a l’home 12 anys de presó.

Durant la investigació del cas, la família del petit va entregar als Mossos d’Esquadra uns pantalons del nen tacats amb restes de semen. Les proves d’ADN van servir per identificar el perfil genètic de l’acusat. Tot i així, l’home ha negat els fets durant el judici. Només ha admès que coneixia el menor i el seu germà bessó de la mesquita, però ha assegurat que mai els va donar classes i que no va agredir sexualment la víctima. L’acusat ha assegurat que el pare del nen i un amic es van inventar la denúncia “perquè volien expulsar-lo de la mesquita”.

La fundació que dirigeix la mesquita on es van produir els fets també és al judici com a responsable civil subsidiària. El president de l’entitat, que ha declarat com a testimoni al judici, ha explicat que va parlar amb l’imam després que el pare del nen es presentés al centre i que ell ho va negar tot. També ha assegurat que la resta d’adults que assistien a les mateixes classes que la víctima -les lliçons eren conjuntes per a menors i adults- no van posar en dubte en cap moment l’acusat i van explicar que no havien vist res d’estrany.

Al judici també han declarat el pare del nen i un amic de la família. El progenitor ha explicat que a finals de novembre el seu fill va explicar-li les agressions i que li va dir que no ho havia comunicat abans “per por”. Tant el pare com el familiar han corroborat la versió del nen en el lloc i la manera com es van produir les agressions. També han explicat que aquella mateixa nit van anar a la mesquita a buscar l’imam i que ell va acabar “confessant” els fets.

Està previst que el judici s’allargui fins dijous. Aquest dimecres el tribunal que jutja els fets es desplaçarà a la Ciutat de la Justícia per fer una exploració a porta tancada amb el menor.

stats