SOCIETAT
Societat 19/06/2012

El judici del 'Prestige' començarà el 16 d'octubre i s'allargarà fins al maig

El lloc de la celebració del judici està encara sense fixar, i es decidirà de forma definitiva en les properes setmanes

Efe
2 min

BarcelonaEl judici per la catàstrofe mediambiental provocada pel petrolier 'Prestige' començarà el proper 16 d'octubre i, segons el calendari calculat per la secció primera de l'Audiència de la Corunya, s'allargarà fins al 29 de maig de 2013.

Fonts del Tribunal Superior de Justícia de Galícia (TSJG) han informat avui que el lloc de la celebració del judici està encara sense fixar, i es decidirà de forma definitiva en les properes setmanes.

La sala de govern del TSJG va decidir el passat mes d'abril que el magistrat ponent del tribunal designat per al judici es dediqués exclusivament a la causa des del passat 1 de maig fins al moment en què es dicti sentència.

El TSJG va considerar que atesa la importància i transcendència de la causa era "obligat i urgent" alliberar el magistrat, Juan Luis Pía Inglesias, de les seves altres funcions.

També va aprovar que 15 dies abans del començament del judici s'alliberi els altres dos magistrats que formaran el tribunal del 50% de les seves ponències fins un mes després que acabin les sessions.

En el cas 'Prestige', el petrolier que es va partir el novembre de 2002 davant el litoral gallec i va causar una catàstrofe mediambiental, estan acusats el capità del vaixell, Apostolos Mangouras, el cap de màquines, Nikolaos Argyropoulos, i el primer oficial, Ireneo Maloto, per presumptes delictes contra els recursos naturals i el medi ambient, danys i desobediència i resistència, així com el llavors director general de la marina mercant, José Luis López-Sors González, per presumpte delicte contra el medi ambient i danys.

També estan imputats com a responsables civils directes l'asseguradora The London Steam-Ship Owners Mutual Insurance Association Limited i el Fons Internacional d'Indemnització de Danys per la contaminació per hidrocarburs. La reclamació total per danys i perjudicis ascendeix a 1.264 milions d'euros.

stats