Societat 29/05/2012

Una catalana de 16 anys a l'espera d'estar a la final dels Google Science Fair

L'estudiant de 4art d'ESO Judith Calvo està entre els 90 finalistes amb un projecte sobre la perillositat de les pintures

Acn
2 min
Judith Calvo, finalista dels premis mundials Google Science Fair, al laboratori de l'Escola Sant Lluís Gonçaga de La Garriga

La GarrigaLa Judith Calvo està pendent de rebre un missatge de Google. Aquesta garriguenca de 16 anys opta a ser la guanyadora dels premis mundials Google Science Fair. De moment, el seu projecte sobre la perillositat de les pintures està entre els 90 finalistes d'aquest certamen dirigit a estudiants de tot el món. S'hi han presentat milers de projectes científics i ella és l'única representant catalana.

La Judith Calvo ha explicat que es va sentir "molt contenta" quan Google la va informar a través d'un missatge que el seu projecte sobre la perillositat de les pintures havia passat el primer tall i optava a guanyar els Google Science Fair. S'hi va presentar a títol personal, després de llegir les bases del concurs a través de la xarxa.

Google anunciarà els 15 últims finalistes el 6 de juny. Aquests joves tindran un viatge pagat a les instal·lacions de Google, a Califòrnia, per assistir a la cerimònia de lliurement dels premis, que es farà el pròxim 23 de juliol. El guanyador rebrà una beca de 50.000 dòlars per continuar els estudis. El segon i el tercer classificat rebran una beca de 25.000 dòlars respectivament.

La Judith opta a guanyar el premi amb un estudi que revela que "la pintura convencional està repleta de components químics perillosos per la salut i pels nostres organismes". En les conclusions del seu projecte, explica que aquesta pintura "ha de ser substituïda" per la pintura natural. Segons l'estudi, la pintura natural "fa la mateixa funció que la convencional" i es pot conservar amb "algun producte químic no perillós". Admet que és més cara, però per això es pregunta si "el preu ha d'afectar la nostra elecció tot i ser conscients dels perills que comporta la pintura convencional".

La Judith ha explicat que la seva mare és llicenciada en Belles Arts i que li ha proporcionat les pintures per poder fer els experiments. Ha indicat que el projecte li ha portat força feina i que hi treballava sobretot els diumenges a la tarda. Actualment fa 4art d'ESO a l'Escola Sant Lluís Gonçaga de La Garriga i quan acabi el Batxillerat vol estudiar Medicina.

stats