Tribunals
Societat Justícia 03/10/2022

L'ex de l'acusada d'incitar un parricidi diu que va ser manipulat: "Anava a remolc d'ella"

L'advocat de la dona demana investigar-lo per fals testimoni

3 min
L'exnòvio de l'acusa i millor amic del parricida confès, declarant com a testimoni

BarcelonaEn el judici contra la dona acusada d'incitar un noi a matar el seu pare el juny del 2019 tots els testimonis han deixat una cosa clara: d'alguna manera, la processada els va enganyar. Ho va certificar l'Ismael, el parricida confés, que va acusar la processada, l'Alba, de sumir-lo en un món paral·lel on va arribar a creure que havia tingut bessonada amb una nòvia virtual a qui no coneixia, la Júlia, i que formava part d'una unitat d'elit que ajudava els Mossos d'Esquadra. La mare de l'Alba també va arribar a creure que la Júlia era una amiga de la seva filla. Igual que ho creien la mare i la germana de l'Ismael i el seu millor amic, que també era el xicot de l'Alba aleshores. El testimoni d'aquest home havia de ser una de les peces clau del judici. Però al final, la seva declaració no ha arribat a resoldre totes les ombres que conté la causa i que haurà de desentrellar el jurat popular. En l'únic en què ha sigut clar el noi és en el fet d'acusar l'Alba de manipulació: "Jo anava a remolc d'ella, em vaig quedar tancat en una bombolla", ha assegurat.

En canvi, no ha sigut capaç de recordar si l'Alba els va enganyar a l'Ismael i a ell mateix i els va fer creure que formaven part de la unitat parapolicial, tal com asseguren les acusacions. També ha vacil·lat a l'hora de respondre sobre si l'Alba en algun moment va dir a l'Ismael que matés al seu pare. Primer ha dit que no ho recordava i després que l'Alba sí que havia instat l'Ismael "a donar un ensurt" al seu progenitor. Quan la defensa de la dona ha al·legat que durant la investigació del cas el jove havia negat en tot moment aquest extrem, el testimoni s'ha escudat en "la por" que tenia per com l'havia deixat psicològicament l'Alba, a qui considera la causa de la depressió que ara pateix. L'advocat que defensa l'acusada, que s'enfronta a 34 anys de presó, ha demanat que se l'investigui per fals testimoni.

Nega maltractar l'Alba

El jove ha explicat que les mentides de l'Alba el van portar "a dubtar de tot" el que pensava i el que feia i ha posat com a exemple que l'Alba li va fer creure durant un temps que s'havia quedat embarassada d'ell. "Després vaig veure que no li creixia la panxa i que no anava al ginecòleg", ha dit. També es va creure que la Júlia era una persona real. L'Alba va acusar aquest jove de crear el personatge, com una manera d'empoderar l'Ismael i fer-li creure que era capaç de tenir xicota. "Però la bola es va anar fent gran i no sabia com parar-la", va dir la dona, que va acusar el jove de maltractar-la i obligar-la a continuar l'engany. El jove ho ha negat i ha insistit que va ser l'acusada qui el va "anul·lar com a persona" a ell.

"¿I a l'Ismael li va passar el mateix que a vostè?", li ha preguntat aleshores la fiscal. "Jo crec que sí. A mi em va passar i tenia tot el suport de la meva família al costat; en canvi, ell va estar molt més temps amb l'Alba", ha dit. L'Alba, que era al banc dels acusats amb l'Ismael, ha evitat mirar-lo durant tota la seva declaració i en diversos moments fins i tot s'ha tapat els ulls. En canvi, l'Ismael no ha apartat la mirada en cap moment.

Les que també han donat compte del suposat món paral·lel en el qual l'Alba hauria sumit l'Ismael són la mare i la germana del noi, a qui l'Ismael, l'Alba i l'exnòvio d'ella van arribar a fingir segrestar. L'exnòvio de l'Alba ha assegurat no recordar aquest capítol, malgrat ser la persona que anava al costat de la noia al cotxe, on la van fer entrar per la força. En un judici de mitges veritats, però, fins i tot aquest capítol ha quedat entre dubtes: la germana de l'Ismael ha explicat que no havia volgut dir res als pares sobre aquest episodi, mentre que la mare ha dit que els ho va confessar l'endemà mateix. La dona, que no exerceix l'acusació contra el fill, però sí contra l'Alba, ha assegurat que la situació els va desbordar. "Sentíem tanta impotència que ja no sabíem per on tirar".

stats