Societat 02/10/2013

Un jutjat arxiva la causa de l'accident del metro de Madrid en què van morir dues persones

La interlocutòria considera que hi va haver negligència per part d'una de les víctimes, un gerent de manteniment que va deixar els comandaments del comboi a la cangur del seu fill

Europa Press
1 min

MadridEl Jutjat d'Instrucció Número 5 de Móstoles ha acordat el sobreseïment provisional i l'arxivament de la causa sobre l'accident a les cotxeres de Loranca de Metrosur on van morir un gerent de manteniment del metro de Madrid i una jove de nacionalitat suïssa l'agost del 2012.

La interlocutòria detalla que la jove suïssa tenia el control dels comandaments en el moment de l'accident, segons va declarar la dona del gerent. El jutjat destaca que la negligència és responsabilitat de la víctima, que va infringir la norma de prudència i prevenció de riscos, i que l'actuació no pot ser atribuïda a cap altre treballador del metro o de l'empresa.

El gerent va accedir a una zona restringida amb la seva dona, un fill i la jove suïssa que treballava de cangur. La resolució aclareix que el responsable d'accés a la instal·lació desconeixia, abans de la col·lisió, que ningú hagués accedit a la zona.

El tren va sortir a les 19.13 hores per una via de proves i va col·lisionar 12 minuts després, sense que les càmeres de vigilància registressin cap contingència externa. El responsable de l'Àrea de Manteniment de Material Mòbil va declarar, al tractar-se d'una via de servei, no hi havia sistema automàtic de frenada.

stats