Finances públiques
Societat 05/11/2021

L'Airef calcula que Barcelona tindrà un dèficit de 150 M€ aquest any

El supervisor estima que el 2022 les entitats locals aconseguiran un superàvit del 0,2%

ARA
1 min
Ajuntament de Barcelona

BarcelonaL'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) calcula que l'Ajuntament de Barcelona tancarà aquest any amb un dèficit al voltant dels 150 milions d'euros, segons consta a l'Informe Complementari d'Avaluació Individual de les Línies Fonamentals dels pressupostos per al 2022 de les corporacions locals.

El supervisor inclou la capital catalana en un grup d'altres ens locals de l'Estat que tindran dèficit, com la mateixa Diputació de Barcelona, la de Sevilla i els ajuntaments de Bilbao, Còrdova, Vigo i Valladolid. Les estimacions de l'Airef apunten que per al 2022 les corporacions locals tancaran l'exercici amb un superàvit del 0,2%.

De cara a l'any vinent, la situació financera de l'Ajuntament de Barcelona es capgirarà i l'Airef només preveu que tinguin dèficit els consistoris de Bilbao i Valladolid i quatre ens locals més. En un informe del 25 d'octubre, l'Airef va calcular que les corporacions locals tancarien l'exercici del 2022 amb un superàvit del 0,2% del PIB, una dècima menys del previst per al 2021, per l'elevació de la despesa per sobre de l'increment dels ingressos.

Amb tot, el supervisor alerta d'importants incerteses que encara podrien alterar el resultat, com la despesa que finalment s'acabi executant a finals d'any i l'efecte en els ingressos dels ajuntaments de la recent sentència sobre la plusvàlua municipal.

stats