Societat 31/03/2021

L'Ajuntament de Barcelona invertirà 96 milions d'euros en els mercats de la ciutat

Fins al 2023, l'administració destinarà aquests recursos a la remodelació, el manteniment i la digitalització

Ara
1 min
Mercat de l'Abaceria

BarcelonaLa ciutat de Barcelona compta amb 39 mercats alimentaris i 4 de no alimentaris en 40 edificis, que acullen fins a 2.143 establiments. Arran de la pandèmia, els comerciants han hagut de reinventar-se i, per contribuir a aquesta tasca, l'Ajuntament de Barcelona destinarà 96.020.049 euros fins al 2023 a la millora dels mercats municipals.

Aquesta quantitat s'invertirà en tres grans paquets: remodelació, manteniment i digitalització. Primer, un total de 70.625.100 euros es dedicaran a grans reformes i millores en set mercats: Abaceria, Sant Andreu, Horta, Montserrat, Besòs, Galvany i Sagrada Família. A més, 22.623.082 euros més estaran destinats al pla general d’obres, millores i manteniment. Una última partida de 2.771.868 euros s’invertirà en el pla de digitalització dels mercats de Barcelona, en què s’inclou la infraestructura necessària perquè els mercats tinguin la capacitat i les eines per competir en un entorn comercial cada cop més digital, agreujat per la pandèmia.

"L’actualització de la gestió, dels canals de venda i de la relació amb els ciutadans pels mitjans digitals ha de ser el pilar per mantenir el model de xarxa de mercats que ha fet de Barcelona un referent que ciutats de tot el món prenen com a model per a les seves polítiques municipals", afirmen des de l'administració pública. Les inversions estan finançades majoritàriament per l’Ajuntament de Barcelona i amb la contribució, en menys grau, dels operadors dels mercats i l’Institut Municipal de Mercats (IMMB).

Actualment ja hi ha en marxa quatre grans transformacions de mercats (Sant Andreu, Abaceria, Montserrat i Horta), que sumen un import de 63.086.984 euros, i tres grans millores (Besòs, Galvany i Sagrada Família), amb un pressupost de 7.538.116 euros.  

stats