Societat 04/06/2014

La L9 del metro arribarà a la T1 i T2 de l'aeroport el primer semestre del 2016

El tram entre el Prat i la Zona Universitària està quasi acabat, tant la via com les estacions, i aquesta tardor començarà el període de proves

Albert Solé
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, durant la visita a les obres. / CÈLIA ATSET

Barcelona"Arribar fins aquí ha suposat un esforç gegantí, amb moltes temptacions de no fer-ho", ha recordat aquest dimecres el president Artur Mas durant la visita a l'estació de Parc Logístic de la L9, la primera visita d'obres que fa des que és president, com ell mateix ha recordat.

La L9 del metro, en el seu tram sud, està a punt de finalitzar les obres. Totes les estacions estan acabades menys la de Zona Universitària, i la via pràcticament també.

El calendari que ha explicat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, és que aquesta tardor començaran les proves, i la fita és inaugurar el ramal entre la T1 de l'aeroport i l'estació de la L3 de Zona Universitària durant el primer semestre del 2016. Vila, però, ha dit que estan treballant per avançar aquesta data, "però volem ser prudents i seriosos".

El ramal que es posarà en servei tindrà 20 km, com tota la L1, i 15 estacions noves, entre les quals no s'inclourà, de moment, la del Camp Nou.

Per al tram central de la L9, entre Zona Universitària i la Sagrera (de Sagrera a Santa Coloma de Gramenet, ja funcional), encara no hi ha data ni per reprendre les obres.

stats