Societat 13/05/2016

L'acusació popular demana més sanció pels mossos del cas Benítez

Asseguren que els delictes pels que els han condemnat exigeixen un càstig disciplinari de la Generalitat, més enllà de la sentència

Montse Riart
1 min
Els mossos jutjats pel cas Benítez durant la vista a l’Audiència de Barcelona.

BarcelonaL'associació Catalana de Drets Humans, que actuava com a acusació popular en el cas dels mossos condemnats per la mort de Juan Andrés Benítez en una reducció policial al Raval assegura que la Direcció General de la Policia no pot tancar l'expedient disciplinàri contra els 8 agents, sinó que els ha d'imposar un càstig extra, a banda de la sentència.

L'advocat de l'associació, Àlex Solà, argumenta que als 8 mossos "els han condemnat per delictes dolosos" -un delicte contra la integritat moral i un d'obstrucció a la justícia- i que el reglament dels Mossos d'Esquadra estableix una sanció disciplinària en aquest tipus de casos.

Solà explica que els delictes contra la integritat moral són l'equivalent a les "tortures" i que el reglament preveu una sanció molt greu que pot anar "d'un any a sis de suspensió de sou i feina", o "l'expulsió del cos", a banda dels 2 anys que els han imposat a la sentència.

Aquest matí els advocats han recollit la sentència de l'Audiència de Barcelona, que reprodueix l'acord de conformitat signat per les parts dilluns.

El pronunciament especifica que els 6 mossos condemnats per la mort de Benítez estaran suspesos dos anys de sou i feina i després en passaran cinc més sense poder patrullar pel carrer, allunyats del carrer Aurora i hauran de fer un curs de drets humans. Els altres dos agents, condemnats per destruir proves estaran tres mesos suspesos de sou i feina.

stats