Societat 26/05/2017

Barcelona protegirà la façana de 130 cases del nucli antic de Sant Andreu

El pla aprovat aquest divendres també catalogarà nou edificis com a bé d'interès urbanístic i onze seran béns d'interès documental

Ara
1 min
Imatge del nucli antic de Sant Andreu, a Barcelona

BarcelonaEl ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres de forma definitiva el pla per protegir el nucli antic del barri de Sant Andreu. L'objectiu és conservar el patrimoni històric i les edificacions característiques d'aquesta zona.

El pla s'ha aprovat amb el suport del tot el ple i l'abstenció de la CUP, i contempla catalogar nou edificis com a bé d'interès urbanístic i 11 com a bé d'interès documental. També recull la protecció de la façana de 130 cases, de manera que el 58% de totes les finques quedin protegides en aquesta zona.

Entre el carrer Ignasi Iglesias i la confluència del carrer Grau amb Gran de Sant Andreu s'ordenaran les condicions d'edificació de 36 illes. El ple també ha donat llum verda a l'últim tràmit municipal per a la transformació urbanística del recinte de Sants-Montjuïc de Can Batlló, a la qual Colau preveu destinar 64 milions d'euros.

stats